Vágólapra másolva!
A női röplabda Extraligában a Swietelsky-Békéscsaba idegenben 3-2-re győzött a Fatum-Nyíregyháza ellen. Az első két szettet megnyerték a vendégek, majd a hazaiak kiegyenlítettek. A döntő játszma drámai küzdelmet hozott, ebben a Békéscsaba bizonyult jobbnak, és végül megnyerte a színvonalas mérkőzést.

A bajnokságot jól kezdő Nyíregyháza a Vasas ellen veszítette el hosszú ideje tartó veretlenségét, és a Continental Arénában a Békéscsaba ellen lépett pályára csütörtökön.

A meccs első, nyíregyházi időkérése idején 8-5-re vezetett a Békéscsaba, a hazai együttes sok hibával kezdte a mérkőzést. Az első játékrész derekánál 1 pontra feljött a Nyíregyháza, majd vezetéshez is jutott, ám az első szetett 25-20-ra az egyre jobban játszó vendégcsapat nyerte meg.

A csabaiak legjobbja a szerb Marta Drpa volt, aki 9 pontot szerzett ebben a játszmában.

A második játékrészben sokáig fej-fej mellett álltak a csapatok, de ezúttal is inkább a Békéscsaba dominált, amely aztán 22-10-re elhúzott. A hazaiak edője, Németh Szabolcs gyorsan kétszer is időt kért, de a Nyíregyháza játéka továbbra sem javult, ezt a szetett fölényesen, 25-11-re nyerték meg a vendégek.

Össze kellett szednie magát a hazai csapatnak a harmadik játékrészre, de ezt a játszmát is a BRSE kezdte jobban. Ez a szett lényegesen nagyobb küzdelmet hozott, mint az előző, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól.

Egy látványos és hosszú labdamenet végén 20-18-as előnybe került a Nyíregyháza, majd 24-20-nál szettlabdához jutott, amelyet nem tudott kihasználni, ám a következőt igen, így 25-21-re nyerte a játszmát.

A hazai együttes 2-1-re szépített, izgalmasnak ígérkezett a következő szett.

A BRSE nagyszerű meccsen győzte le a Nyíregyházát Forrás: BRSE

A negyedik játékrészt az erőre kapó Nyíregyháza 4-0-val kezdte, villámrajtot vett Németh Szabolcs csapata. Ettől a Békéscsaba is lendülettbe jött, nem sokkal később már 6-5 volt az állás a vendégeknek. A folytatásban szoros volt az eredmény, majd 3 pontos előnybe kerültek a csabaiak,

a remekül játszó Radosova vezérletével mégis a Nyíregyháza nyerte meg ezt a szettet is, ezúttal 25-20-ra, így következhetett a döntő játszma.

Az utolsó szett 15 pontig tartott, így kulcsfontosságú volt, melyik csapat kezdi jobban. 3-1-es hazai vezetésnél a Békéscsaba edzője, Tóth Gábor időt kért, hogy feltüzelje a lányokat. A "motivációs beszéd" hatott, 5-4-re is vezetett a csapata, izgalmasan alakult a játék, a Nyíregyháza is parádésan röplabdázott. A térfélcserénél 8-7-re vezetett a Békéscsaba, nehéz volt megjósolni, ki nyeri a döntő játszmát. Drpa ütésével 14-9-re vezetett és meccslabdához jutott Tóth Gábor csapata, ám ezt hárítani tudta a hazai együttes, majd a következőt is. Egy ásszal a harmadik mérkőzéslabdát is hárította a Nyíregyháza, a vendégek edzője újra időt kért.

Drpa ütése után a blokkról az oldalvonalon kívülre pattant a labda, így a Békéscsaba 15-12-re megnyerte az ötödik szetett, így magát a meccset is nagy küzdelemben 3-2-re.

A viharsarkiak ezzel megőrizték veretlenségüket a mostani szezonban, míg a nyírségiek másodszor kaptak ki.

Eredmény:
Fatum-Nyíregyháza - Swietelsky-Békéscsaba 2-3 (-20, -11, 21, 20, -12)
a legjobb pontszerzők: Radosova 33, Vasziljeva 22, illetve Drpa 29, Klisura 18

A tabella:
1. Swietelsky-Békéscsaba 4 - 12-3 11 pont
2. Szent Benedek RA 3 - 9-2 8
3. Fatum-Nyíregyháza 2 2 9-6 7
4. Vasas Óbuda 2 1 8-6 6
5. 1. MCM-Diamant Kaposvár 1 2 5-6 4
6. UTE 1 2 3-8 2
7. DVTK - 3 2-9 1
8. MTK Budapest - 3 1-9 0