Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO idegenben 38-22-re legyőzte a Kastamonu Belediyesi csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombat esti mérkőzésén.

Már az egy héttel ezelőtti, Audi Arénában lejátszott, 37-20-ra megnyert összecsapás is megmutatta, hogy a két csapat bőven eltérő erőt képvisel a legrangosabb európai kupában. Az ETO azóta a Fradit is legyőzte a magyar bajnokságban, így veretlenül várhatta a törökországi utazást is a 2021-22-es szezonban.

Ambros Martín, a győriek vezetőedzője olyan játékosokkal kezdett, akik eddig vagy sérülés miatt, vagy taktikai okokból kifolyólag kevesebb lehetőséget kaptak az ősz folyamán. A meccs első gólját Háfra Noémi lőtte, de Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge és Crina Pintea is remek megmozdulásokkal járult hozzá az ETO fölényéhez.

Hiába az előző BL-szezon gólkirálynőjének, Jovanka Radicevicnek minden erőfeszítése, a Győr már a 24. percben kialakította a tízgólos különbséget. (7-17) A Kastamonu kapusa, Merve Durdu számos bravúrral segítette csapatát, hogy a szünetig ne nyíljon tovább az olló - a meccs legelején még gólt is dobott -, így a magyar csapat tagjai 19-9-es előnyben mehettek az öltözőbe.

Elif Sila Aydin és Nina Zulic vezérletével és Durdu újabb védéseivel a törökök jól kezdték a második játékrészt, és 21-13-ra közelebb jöttek. Azonban ekkor elkezdték eladogatni a labdákat, amit Veronica Kristiansen és Estelle Nze Minko kegyetlenül kihasznált. (14-26)

Faluvégi Dorottya is jól játszott Törökországban Forrás: EHF CL, Twitter

A mieink a hátralévő időben még tovább növelték a különbséget, amihez Kristiansen és Háfra is nagy bombagólokkal járult hozzá, ahogyan Laura Glauser is szép védéseket mutatott be, sőt Durduhoz hasonlóan ő is gólt szerzett.

Ambros Martín az utolsó tíz percben megejtett török időkérés során már a hagyományos módon nem is gyűjtötte össze játékosait, akik a 60 perc folyamán végig pontosan tisztában voltak a feladatukkal.

A Győr 38-22-re legyőzte a Kastamonut, amivel továbbra is százszázalékos az idei BL-szezonban.

Mivel az FTC-Rail Cargo Hungária szombat délután kikapott a CSM Bukarest otthonában, így már csak az ETO veretlen a legrangosabb európai kupában.

A Bajnokok Ligája január közepéig szünetelni fog, de a válogatott játékosokra decemberben világbajnokság vár Spanyolországban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló
Kastamonu Belediyesi (török) - Győri Audi ETO 22-38 (9-19)
gólszerzők: Radicevic, Kovárová 4-4 gól, Calikan 3, Aydin, Iskenderoglu 2-2, Akalin, Akgün, Zulic, Yilmaz, Demircelen, Mehmedovic, Durdu 1-1, illetve Pintea 6, Fodor, Háfra, Nze Minko 5-5, Faluvégi 4, Blohm, Brattset, Kristiansen 3-3, Despotovic 2, Ryu Eun-hee 1