Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém 29-27-re kikapott az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének előző fordulójában a Telekom Veszprém 31-29-re kikapott a román Dinamo Bucuresti otthonában, így Lékai Máténak - akik a hétvégén fantasztikus meccsen játszottak döntetlent a Szeged elleni rangadón - és társainak javítaniuk kellett ezen a találkozón.

A mérkőzés előtt a B csoport harmadik helyén állt a Veszprém a Kielce és a Barcelona mögött, míg az ukránok a hetedik pozíciót foglalták el. A magyar csapat eddig négyszer már nyert ebben a BL-szezonban, és ennek a meccsnek is egyértelmű esélyesként vágott neki. A felek már találkoztak az idény elején, a SEHA-liga elődöntőjében a Veszprém 36-29-re győzött.

A zárt kapuk mögött megrendezett meccs Corrales-védésekkel indult, az ukránok hamar beszorították a magyarokat és a harmadik percben szerezték meg a meccs első gólját.

Az első 7 percben még nem lőtt gólt a Veszprém, az ellenfél kapusa két büntetőt is kivédett, Momir Ilic vezetőedző 3-0-s ukrán előnynél időt is kért.

Az első gólt a 9. percben szerezte a magyar együttes Lauge révén, aki átlövésből talált be a kapus lábai között. A 12. perc elején már 4-1-re vezetett a Motor, az első negyedóra után 6-4-es előnyben voltak az ukránok. 6-6-nál már az ellenfél edzője is időt kért, úgy tűnt, a gyengébb kezdés után felpöröghet a Veszprém.

A 21. percben egy fegyelmezetlenség miatt Maquedát 2 percre kiállította a játékvezető, ami rosszkor jött, mert ekkor 8-6-ra vezettek az ukránok. Corrales nagy védése után büntetőt kapott az ellenfél és kettős emberhátrányba kerültek a magyarok, a Motor az időkérése után megint háromgólos előnyben volt. A hazaiak eredményesen és ötletesen játszottak, a gólokkal és az eredményes játékkal továbbra is adós volt a Veszprém. A félidő hajrájára próbált felpörögni Momir Ilic csapata, de a Motor emberhátrányban is gólt szerzett, majd Ligetvári Patrik kapott egy kétperces kiállítást.

Mahé időntúli hetesével 14-12-re jött fel a magyar csapat, így legalább csak kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a folytatásban.

Lékai Máté és társai nem tudták legyőzni ukrán ellenfelüket Fotó: Koncz Márton - Origo

A második félidő is ukrán gólokkal indult, gyorsan elhúztak 16-12-re a hazaiak. Corrales hatalmas védése után Lékai váltott gólra egy ziccert, de nem sikerült felzárkózni egy gólra, helyette megint hárommal vezetett a Motor a 40. percben.

Nem akart összejönni az egyenlítés a szenvedő Veszprémnek, amely még nem vezetett a meccsen, és az idő egyre csak fogyott.

Ligetvári bombájával 21-20-ra felzárkózott a vendég együttes a 45. percben, de hamarosan újra háromgólos előnyben voltak az ukránok.

25-21-nél időt kért a hazaiak edzője. Hiába volt papíron gyengébb az ellenfél a Veszprémnél, mégis kreatívabban és eredményesebben kézilabdázott.

25-22-nél Marguc lövését bravúrral védte a Motor kapusa, Komok. Ezért a ziccerért kár volt, mert talán lett volna esélye felzárkóznia a Veszprémnek. Nyolc perccel a vége előtt négy góllal vezetett az ukrán együttes, nem történt túl sok változás az első játékrészhez képest, továbbra is halvány volt a magyar bajnok. Öt perccel a vége előtt 28-25 volt az állás, egy jó hajrával és stabil védekezéssel még lehetett bízni a változásban.

Az 58. percben 2 góllal vezetett a Motor, majd Maqueda került ziccerbe, de nem sikerült belőnie, így maradt a 29-27, az ukránok megérdemelten nyerték meg a meccset.

Momir Ilic együttese ezúttal is árnyéka volt önmagának, csupán felvillanásai voltak, így sorozatban másodszor kapott ki a BL-ben.

Lékai Mátéék nemsokára hazai pályán javíthatnak, ugyanis a két csapat visszavágójára jövő hét csütörtökön kerül sor a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
Motor Zaporizzsja (ukrán)-Telekom Veszprém 29-27 (14-12)
lövések/gólok: 53/29, illetve 48/27
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 8/6
kiállítások: 6, illetve 8 perc