Önkritikusan értékelte teljesítményét a Csurgóról a Bundesligába igazolt magyar válogatott kézis

handball Horizontal
Hanusz Egon a januári világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Az eddiginél stabilabb teljesítményre törekszik a német élvonalbeli TVB 1898 Stuttgart csapatában Hanusz Egon, a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott irányítója.

- nyilatkozta az MTI-nek Hanusz, aki idén nyáron váltott klubot.

Hanusz Egonnak még szoknia kell az új közeget Forrás: TVB Stuttgart

A 24 éves játékos eddig kilenc mérkőzésen 71 százalékos lövési hatékonysággal 27 gólt dobott, illetve 22 gólpasszt adott a német bajnokságban.

"Még szoknom kell a Bundesligát, mert eléggé hullámzóan játszom, amin mindenképpen változtatni szeretnék, stabil teljesítményt akarok nyújtani. Ez lenne az alap, hiszen a válogatottban is ez a célom"

- szögezte le.
Hozzátette, voltak jó és kevésbé jó meccsei, de számított rá, hogy az elején még hullámzó lesz a produkciója, hiszen korábban nem játszott Csurgón és a magyar bajnokságon kívül. Mint kifejtette, a sikeres meccsek önbizalom szempontjából is nagyon jók, de volt néhány olyan mérkőzése is, ami le tudja rombolni az önbizalmát.

A januári világbajnokságon valószínűleg túllépett az árnyékán Forrás: AFP/Khaled Elfiqi

"Az élsport ilyen, együtt kell élni azzal, hogy egyszer fent, egyszer lent. A célom az, hogy minél többször legyek fent"

- mondta Hanusz. Reményei szerint idővel egyre jobban teljesít majd, és azért is választotta a Bundesligát, mert ott minden mérkőzésen fejlődni tud.

Gulyás István szövetségi kapitány a januári világbajnokság kapcsán megjegyezte:

"Meglátjuk, Hanusz mennyire lépett túl az árnyékán. Én azt gondolom, igen. Neki is az egyiptomi volt az első világversenye, de most már tapasztaltabb."


A 11-szeres válogatott irányító elismerte, az ötödik helyezéssel zárult torna nem úgy sikerült számára, ahogyan tervezte.

- nyilatkozta.
Hangsúlyozta, szeretné bizonyítani, hogy helye van a válogatottban a januári Európa-bajnokságon, de addig még a Bundesligában és az összetartásokon is jól kell teljesítenie.

A magyar válogatott hétfőtől szombatig Budaörsön edzőtáborozik, és pénteken nyilvános, szombaton pedig zárt kapus felkészülési meccset játszik Bosznia-Hercegovinával, Érden.