Vágólapra másolva!
Nem csak a futballvilágban rendeztek nagy rangadókat a hétvégén. A világ két legerősebb kézilabda-bajnokságában, a francia és a német ligákban is fontos mérkőzéseket játszottak vasárnap.

A Paris Saint-Germain a 40. percig szinte végig magabiztosan vezetett a nagy rivális Montpellier otthonában. Utána a két együttes oda-vissza adogatta egymásnak a vezetést, két perccel a vége előtt éppen a hazaiak vezettek 33-32-re.

A párizsiak Luc Steins góljával szinte azonnal válaszoltak, majd egy nagy adok-kapokban előbb Julien Bos adta el a labdát, majd Marin Sego védett ki egy vendéghelyzetet. Aztán jött Mikkel Hansen, aki a dudaszó pillanatában egy rá jellemző bődületesen nagy gólt dobva eldöntötte a győzelem sorsát.

A PSG 34-33-ra győzött Montpellierben, amivel hetedik találkozóját is megnyerte a francia bajnokságban. A rangadó legeredményesebb játékosa a hét gólt szerző Hugo Descat lett, a kapusok közül Sego 9, Vincent Gerard 13 védéssel zárt.

A Bundesligában szintén egy óriási meccset játszottak: a szezon meglepetéscsapata, a Magdeburg a THW Kiel otthonában lejátszott találkozó második félidejét szinte végig vezetve irányítani tudta, aminek köszönhetően magát a meccset is megnyerte 29-27-re.

A hazaiak legeredményesebbje Niclas Ekberg, a vendégeké pedig Omar Ingi Magnússon volt, mindketten hatszor voltak eredményesek. Mindkét csapat kapujában egy-egy dán világsztár állt, közülük a 14 védést bemutató Jannick Green eggyel többször tudott közbeavatkozni, mint a kieli Niklas Landin.

Győzelmével a Magdeburg nyolc forduló után továbbra is százszázalékosan áll az első helyen, és a sztárcsapatok közül a Kiel mellett már a Rhein-Neckar Löwent és a Flensburg-Handewittet is le tudta győzni a szezonban. Mivel a Füchse Berlin is megelőzi őket a tabellán, ezért a zebrák egyelőre csak a harmadik pozícióban állnak, ami már nem ér BL-indulást a következő évadra.