Vágólapra másolva!
A német SC Magdeburg nyerte a férfi kézilabdázók Super Globe névre keresztelt klubvilágbajnokságát, miután a szombat esti döntőben 33-28-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona csapatát.

Egyértelműen a katalán sztárcsapat volt a torna legnagyobb esélyese, és a döntő első félidejének nagyjából a közepéig úgy tűnt, hogy érvényesül a papírforma. Azonban az Európa-liga előző kiírásának győztese, a Bundesligában bronzérmes Magdeburg 13-13 után ellépett, és az addig - igaz, csak 1-2 góllal - végig vezető Barcával szemben két-három gólos előnyt épített ki, így szünetre 19-16-os német előnnyel vonulhattak a csapatok.

A katalánok a második félidőben egyszer sem tudtak két gólnál közelebb férkőzni a németekhez, akik a meccsen végig parádézó, de a hajrában különösen nagyot alakító dán kapusuk, Yannick Green vezérletével az utolsó percekben már nyolc góllal (33-25) is vezettek, és végül 33-28-ra nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a barcelonai Dika Mem lett 10 góllal, míg a másik oldalon Omar Ingi Magnusson 7 találatig jutott. Ha Greent kiemeltük, akkor ugyanezt megérdemli a vesztes fél kapusa is: Gonazalo Pérez de Vargas 17 labdát fogott a Barca kapujában.