Vágólapra másolva!
Halil Jaganjac személyében újabb tehetséges fiatal kézilabdázó érkezését jelentette be a Kielce. A lengyelek olyan ütemben igazolják a tehetségeket, amivel sokáig bebetonozhatják magukat a csúcson.

Ki ne emlékezne, hogy öt évvel ezelőtt a Kielce minden idők egyik legnagyobb fordítását bemutatva megnyerte a Bajnokok Ligáját. A pechünkre pont a Telekom Veszprém ellen bemutatott bravúr óta szinte teljesen kicserélődött a lengyel klub kerete.

Az állandóságot a vezetőedző Talant Dujsebajev képviseli, aki az elmúlt egy-két átigazolási időszakban nagyon sok változtatást eszközölt csapata összetételén, és már jövő nyárra is számos világklasszis kézilabdázó érkezését jelentették be.

A jobbátlövő Nedim Remili ugyanúgy használható lesz nem csak lövőként, de irányítóként is - ebben megegyezik Alex Dujsebajevvel, akin nem gondolnánk, hogy a vezetőedző túl akarna adni. Nem csupán a családi kötődések miatt, hanem mert a spanyol játékos a világ egyik legjobbja és Remilihez hasonlóan ereje teljében van.

A nemrég bejelentett Halil Jaganjac szintén használható irányítóként, bár a 23 éves horvát tehetség sokkal inkább balátlövőként léphet majd pályára jövő nyártól. Már csak azért is, mert a fentebb említett két világklasszis mellett ott van honfitársa, Igor Karacic is, mint első számú irányító, valamint érkezik Stas Skube is a legfontosabb posztra.

Ezek egytől-egyig olyan nevek, akik a legmagasabb minőséget képsivelhetik és hosszú távon meghatározóak lehetnek Kielcében. Ha ez nem lenne elég, 2023 nyarán érkezik a most 21 éves egyiptomi balátlövő, Hassan Kaddah, akinek elképesztő adottságait idén már a felnőttek között a világbajnokságon és az olimpián is megcsodálhattunk.

Visszatérve a jövő nyári igazolásokra, a 24 éves Benoit Kounkoud - Remilihez és az idén nyáron leigazolt balszélsőhöz, Dylan Nahihoz hasonlóan - szintén a Paris Saint-Germain csapatától érkezik a kézilabda lengyel fővárosába.

Beállóban szintén két fiatalabb világsztár, Nicolat Tournat (27) és Artsem Karalek (25) állnak bevetésre készen, míg a jobbszélen Arkafiusz Moryto is csupán 24. születésnapját ünnepelte. A fiatal együttesben a világ egyik legjobb kapusa, Andreas Wolff a maga 30 évével már idősnek számít, de figyelembe véve a kapusok "életidejét", még ő is hosszú ideig a legmagasabb szinten védhet.

Ha az elmúlt pár évhez hasonlóan ezek az igazolásai is bejönnek a Kielcének, akkor a lengyelek kirobbanthatatlanok lesznek a BL négyes döntőjéből. Ez az, ami egy csapat igazi értékét meghatározza jelenleg a férfi klubkézilabdázásban napjainkban.