Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szerződést hosszabbított klubjával a magyar kézilabda legnagyobb reménysége

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok VámosKépaláírás:Tokió, 2021. augusztus 2. Vámos Petra (b)
Hungary's centre back Petra Vamos (L) is challenged by Sweden's right back Emma Lindqvist during the women's preliminary round group B handball match between Hungary and Sweden of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on August 2, 2021. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Vámos Petra, a magyar női kézilabdázója két évvel meghosszabbította 2023-ig szóló szerződését Debrecenben, így 2025. június 30-ig lesz a DVSC Schaeffler kézilabdázója - írja a klub hivatalos oldalán.

Vámos Petra 2019 nyarán került a DVSC Schaeffler csapatához, akkor 2023-ig szóló szerződést kötött klubunkkal, ezt hosszabbította meg most két évvel a játékos, aki azóta bekerült a felnőtt válogatottba, ott volt a 2019-es világbajnokságon, a tokiói olimpián pedig a nemzeti együttes egyik legjobbjának bizonyult.

– kommentálta a szerződéshosszabbítást Petra. "Nagyon jó csapategységben dolgozunk, komolyak a célkitűzéseink és sokat jelent számomra, hogy mindenben számítanak rám.

További szempont volt, hogy az egyetemi tanulmányaim folytatására is lehetőségem van a városban."

„Évről-évre tudatosan építjük a jövő csapatát ennek egyik alapköve Petra – mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Már tavasszal elkezdtük az egyeztetéseket, s örülök, hogy még az olimpia előtt sikerült megállapodnunk a hosszabbításról. Olyan megegyezés született, amely mindkét fél igényeit, célkitűzéseit figyelembe veszi, s hosszú távra előnyös a klub és a kátékos számára. Az a célunk, hogy Petra hosszú távon mind a DVSC, mind a magyar válogatott vezéregyénisége legyen!"

A 20 éves kézilabdázó a nemzetközi mezőny egyik legnagyobb tehetségének számít, hatalmas siker az idén minimum a bronzéremre esélyes Lokinak, hogy sikerült őt megtartani. Vámossal az Európa-ligában is sokáig menetelhet a debreceni csapat a 2021-22-es szezonban, amelybe Szilágyi Zoltán együttese a selejtező harmadik körében fog becsatlakozni novemberben.

Mindent egy helyen az Eb-ről