Megvan a Barcelona új vezetőedzőjének első két igazolása

Ángel Fernández kézilabda
Angel Fernandez Perez (Vive) and Vincent Gerard (Montpellier) during EHF handball champions league match between VIVE Kielce and Montpellier HB in Kielce, Poland, on 16 February 2019. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto) (Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az immáron tízszeres Bajnokok Ligája-győztes Barcelona kézilabdacsapata két új játékos érkezését is bejelentette: Ángel Fernández és Leonel Maciel is a katalánoknál folytatja pályafutását.

Antonio Carlos Ortega, a korábban a Telekom Veszprémnél is megforduló szakember így egy balszélsővel és egy kapussal erősödött. Erre szükség is volt, hiszen előbbi posztról Alex Pascual és Casper Mortensen is távozott, így Aitor Arino egyedül maradt.

Ángel Fernández volt Antonio Carlos Ortega első nyári igazolása a Barcánál Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A 32 éves Fernández az elmúlt három szezont a lengyel Kielcében töltötte, mellette pedig alapember volt a spanyol válogatottban is, amivel a legutóbbi két Európa-bajnokságot egyaránt megnyerte.

Maciel leigazolása azért volt indokolt, mert talán kissé korán, de lemondtak Kevin Möllerről, akit visszaadtak a Flensburg csapatának. A dán kapus 2018-as érkezését követően nem kezdett jól a Barca kapujában, azonban miután kiderült, hogy visszatér a német együttesbe, szárnyra kapott, és remek formában kezdett el védeni.

Szintén a távozók névsorát erősíti Aron Pálmarsson, aki az épülő dán szupercsapat, az Aalborg játékosa lesz, és mivel a veterán Raúl Entrerrios is visszavonul a nyáron, így végre lehetősége van irányító poszton kiteljesedni Luka Cindricnek, valamint a rendkívül tehetséges Domen Makucnak.

Jure Dolenec a francia Limoges, Cedric Sorhaindo pedig a Dinamo Bukaresthez igazolt, ahová a klub sikeredzője, Xavi Pascual és fia, Alex is követi.