Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Székely Márton az északmacedón RK Eurofarm Pelister kézilabdacsapathoz igazolt.

Az együttes pénteken, a közösségi oldalán jelentette be, hogy egyéves megállapodást kötött a kapussal, akinek legutóbbi klubja a Porto volt, előtte Balatonfüreden, Csurgón, Tatabányán és Veszprémben is védett.

Székely az M1 aktuális csatornának elmondta: június végén váratlanul érte az északmacedón klub megkeresése, amely hazaigazoló egyiptomi kapusának a pótlására szemelte ki őt. Hozzátette: a bajnokság mellett a SEHA-ligában és az Európa-kupában is indulnak, így az elmúlt évekkel ellentétben minden bizonnyal sok játéklehetőséghez jut, amely fő szempont volt számára a klubválasztásnál. Kiemelte, az utóbbi években rendre nemzetközi porondon is szerepelt az együttes, és mivel a játékoskeret gerince megmaradt, úgy készül, hogy egy erős csapat kapuját kell védenie.

Székely Márton Észak-Macedóniába igazolt Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Volt francia, német, svájci és szlovén megkeresésem is, illetve konkrét ajánlatokat is kaptam, de

- mondta. Hozzátette, csak ebben az esetben képes felhívni magára a szakmai stáb figyelmét, hogy januárban számolhatnak vele a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A 31 éves kapusnak - az Eurofarm Pelister többi játékosához hasonlóan - július 19-én az első edzésen lesz jelenése új klubjában. Dimitar Mitrevszki sportigazgató kiemelte: Székely személyében rutinos, tapasztalt válogatott játékost szerződtettek, így a kapus poszton abszolút versenyképesek lesznek.