Pár fordulóval a vége előtt is hihetetlenül szoros a világ legjobb kézilabda-bajnoksága

Sander Sagosen THW Kiel kézilabda
08 June 2021, Saxony-Anhalt, Magdeburg: Handball: Bundesliga, SC Magdeburg - THW Kiel, Matchday 33. Kiel's Sander Sagosen celebrates after scoring a goal. Photo: Ronny Hartmann/dpa (Photo by RONNY HARTMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Pár kör van már csak hátra a Bundesligából, de a Flensburg-Handewitt és a THW Kiel még mindig öldöklő harcot vív a bajnoki címért.

Talán senki nem vitatja, hogy a német Bundesliga a világ legerősebb kézilabda-bajnoksága. A hatalmas iram, a rendkívül fizikális játék és az erős középcsapatok mellett a koronavírus-járvány utóhatásaként ezúttal a példátlanul hosszú szezonnal is meg kell küzdeniük a topkluboknak.

Sander Sagosen és a THW Kiel öldöklő harcot vív ősi riválisával a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ronny Hartmann

Mivel a járvány elsöpörte a Bundesliga előző idényének a hajráját, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy egyetlen csapat sem esik ki a másodosztályba, onnan viszont két együttest is feljuttatnak. Így jutottunk el oda, hogy 20 csapatos lett a liga, ami 38 rendkívül megterhelő összecsapást jelent a résztvevőknek.

Ezt figyelve talán nem is meglepő, hogy sem a Flensburg-Handewitt, sem a THW Kiel nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amit az előttünk álló hétvégén rendeznek majd meg. Megvolt a két nagynak a dolga hazai fronton is: megőrizni a BL-indulást érő első két pozíciójukat egy olyan bajnokságban, ahol az alsóháziak ellen sem lehet biztosra menni.

A két topcsapat ebből a szempontból sikerrel járt, hiszen sikerült visszeverniük a Magdeburg, a Rhein-Neckar Löwen és a Füchse Berlin "támadását". Ennek köszönhetően ismét a két ősi rivális között fog majd eldőlni a bajnoki cím az utolsó pár fordulóban.

Lasse Svan, a Flensburg klublegendája jól tudja, hogy nincs könnyű mérkőzés a világ legerősebb kézilabda-bajnokságában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Axel Heimken

Mivel a Kiel kedden egy óriási meccsen 34-33-ra kikapott a Magdeburg otthonában, és szerda este pedig a Flensburg idegenben legyőzte a Lemgót, így ismét utóbbi áll eggyel jobban a vesztett pontok tekintetében.

A Flensburg egy mérkőzéssel többet játszott a Kielnél, de nem mehet biztosra, amíg meg nem nyeri az egy hét múlva sorra kerülő, Füchse Berlin elleni rangadóját. Ha Maik Machulla együttese esetleg elbukná a fővárosiak elleni összecsapását, akkor is reménykedhetne abban, hogy a Kiel az utolsó játéknapon pontokat veszít a dobogóért harcoló Löwennel szemben.

A Flensburg hátralévő mérkőzései:
június 17. 19:00 Füchse Berlin (otthon)
június 20. 16:00 Nordhorn-Lingen (idegenben)
június 23. 19:00 Erlangen (idegenben)
június 27. Balingen-Weilstetten

A THW Kiel hátralévő mérkőzései:
június 12. 20:30 Minden (idegenben)
június 17. 19:00 Göppingen (otthon)
június 20. 13:30 Ludwigshafen (idegenben)
június 24. 19:00 Lemgo (otthon)
június 27. Rhein-Neckar Löwen (idegenben)

A Bundesliga élmezőnye:
1. Flensburg-Handewitt, 6 vesztett pont (34 meccs)
2. THW Kiel, 7 v.p. (33)
3. Magdeburg, 20 v.p. (33)
4. Rhein-Necker Löwen, 23 v.p. (33)
5. Füchse Berlin, 24 v.p. (33)