Vágólapra másolva!
A januári férfi kézilabda Európa-bajnokság előtt hét hónappal a szervezőbizottság bejelentette a torna hivatalos kabalafigurájának nevét, amely közönségszavazás útján dőlt el. Ez alapján a szarvast formáló figura a Tricky névre fog hallgatni.

A mókás figurával a következő hetekben a Watch Games. See More. kitelepülésein, így a labdarúgó-Eb Erzsébet téri szurkolói teraszán lehet találkozni először. Itt egy speciális kézilabdás élményparkot is kipróbálhatnak az érdeklődők - derül ki az EHF Kézilabda Európa-bajnokság szervezőinek közleményéből.

A már korábban bemutatott szarvas elnevezésére – a szlovák társszervezőkkel történt egyeztetés után – három javaslata volt a szervezőknek, a Pranky, a Goldie és a Tricky közül végül utóbbi nyerte el a kézilabdarajongók tetszését. A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kabalája a januári hideghez is alkalmazkodott,

hiszen egy kézilabdamezbe bújtatott rénszarvas buzdítja majd szurkolásra a közönséget.

A figura vállaltan szemtelen, vicces és bolondos, sok csínytevésre készül az Európa-bajnokság alatt.

Egy rénszarvas lesz a kézi-EB kabalája Forrás: EHF Euro Press 2022

Trickyvel először az Akvárium Klubnál, a labdarúgó-Eb-re felállított szurkolói teraszon lehet személyesen találkozni, június 12-től. Ott lesz a helyszínen a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tematikus, interaktív élményparkja is.

A több eszközből és állomásból álló, a kézilabdasport sajátosságait is bemutató élményparkban a legmodernebb digitális eszközökkel lehet megmérni azokat a képességeket és készségeket, amelyek elengedhetetlenek egy kézilabdázó számára. Az eredményeket ki is értékelik, így baráti társaságok is versenghetnek egymással. A pályán a többi közt a reakcióidőt, a lövéspontosságot és a lövőerőt mérik, evezőpad, elektronikus szúrópárna és adogatógép is működik benne,

de a szurkolók kipróbálhatják a sajátos kommentátorállást is, valamint egy gólkvízben is részt vehetnek.

A 2022. január 13-án kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságig hét hónap van hátra, a budapesti, szegedi és debreceni csoportkörökre vonatkozó bérleteket továbbra is meg lehet vásárolni a watchgameseemore.hu oldalon.

Szintén kapható bérlet a budapesti középdöntőre és a döntő hétvégére is.

A magyar válogatott Portugáliával, Hollandiával és Izlanddal vívja csoportmeccseit a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban.