Elképesztő botrány robbant ki a Nemzetközi Kézilabda Szövetségben

Handball World Cup 2019 / Final / Norway - Denmark 22:31. 26th Men's Handball World Championship Germany Champion Ship Egypt Handball World Cup 2019 Sports Sports PLAYER Jersey National Team Handball Player Trikot International Handball Federation Handbal
Award Ceremony, Hassan MOUSTAFA (IHF President, EGY) swings the IHF flag, behind Andreas MICHELMANN (DHB President, GER, 2nd from right), on the left the delegates of the Handball World Cup 2021 in Egypt, Final, Norway (NOR) - Denmark (DEN) 22:31, on 27.01.2019 in Herning / Denmark Handball World Cup 2019, from 10.01. - 27.01.2019 in Germany / Denmark. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség egyiptomi elnöke, Hasszan Musztafa most már a bíróküldésbe is beleavatkozna. Lépései nyomán az IHF bíróbizottságának spanyol elnöke, Ramón Gallego távozik a szervezetből. Az ügy jóval túlmutat egy sportág házon belüli purparléján.

Az egyiptomi Hasszan Musztafát jelen pillanatban a világ legkorruptabb sportvezetőjeként tartják számon. Ámokfutásairól mi is is sokat írtunk. Most itt van a legújabb balhé: a spanyol Ramón Gallego (korábban kiváló bíró volt) távozni készül az IHF-től.

A spanyol sportvezető az IHF végrehajtó bizottságának írt levelet és ebben mondott fel. Musztafáról azt írta, az egyiptomi úgy bánt vele, mint egy gyerekkel, nem becsülte meg a 40 éves munkáját.

Gallegót felháborította, hogy Musztafa szerint a skandináv nemzetek játékvezetői kedveznek más skandináv csapatoknak a világversenyeken, ezért az elnök felvetette, hogy a jövőben senki sem vezethet meccset a régiójában levő ország válogatottjának.

Gallego kiemelte, ez sehol nincs leírva szabályként az IHF-ben, csak Musztafa találta ki.

Musztafát a januári egyiptomi vb-n a norvég bírók ténykedése borította ki, hazája válogatottja ugyanis egy góllal alulmaradt a svédekkel szemben a csoportkörben. Gallego elmondta, az egyiptomi ekkor hozta fel neki először az ötletét.

Az utolsó csepp az volt a pohárban Gallegónál, hogy elvették tőle az olimpiai torna koordinálását. A dán TV2 kiemeli, a spanyol sportvezető távozása azért lenne érzékeny veszteség az IHF-nek, mert Gallego legalább 25 futó projektnek meghatározó szervezője.

NSO