Óriási meglepetés: a Fradi kiütötte a Győrt a női kézirangadón, és átvette a vezetést

FTC-Rail Cargo Hungária Győri Audi ETO kézilabda Veronica Kristiansen
Budapest, 2021. május 5. A ferencvárosi Csiszár-Szekeres Klára (b), Julia Behnke (b2) és Háfra Noémi (j), valamint a győri Veronica Kristiansen a női kézilabda NB I-ben játszott, FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. május 5-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária hazai pályán 31-22-re legyőzte a Győri Audi ETO-t a női kézilabda NB I szerda délutáni rangadóján.

A találkozó előtt a Győr még nem veszített pontot, a Fradi pedig csak a két csapat egymás elleni mérkőzésén szenvedett 33-27-es vereséget a bajnokságban. Ezért egy hatgólosnál nagyobb arányú hazai siker azt jelentette volna, hogy Elek Gábor csapata átvenné a vezetést a tabellán.

Amennyiben a hátralévő öt fordulóban tovább folytatná jó sorozatát a Ferencváros, akkor nagy meglepetésre megszerezné a bajnoki címet az ETO előtt. Nagy iramban kezdődött a rangadó, ahol csupán 7-6-ig haladtak fej-fej mellett a csapatok.

A ferencvárosiak védekezése komoly gondot okozott az ETO-nak Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az első pár percben a győri belső hármas, Stine Oftedal, Veronica Kristiansen és Eduarda Amorim góljaira Klujber Katrin, Emily Bölk és Angela Malestein válaszoltak. Majd Bíró Blanka elkezdett egyre jobban védeni a hazai kapuban, a magyar válogatott játékosának bravúrjaival és a beszálló Háfra Noémi találataival a szünetre "ledolgozta hátrányát" a Fradi.

Görbicz Anita időn túli hétméteresét Bíró kivédte, így a fővárosiak 17-11-es előnyben várhatták a második félidőt. 13 másodperccel a fordulás után már "összesítésben" is a Elek Gábor csapata vezetett, miután Bölk lőtt okosan Silje Solberg kapujába.

Kristiansen találataival megindulni látszott az ETO, de jött Szucsánszki Zita és Malestein, így Danyinak a 40. percben, 22-13-nál időt kellett kérnie. Az indiszponáltan játszó Győrön ez sem segített, elvesztették a labdát, a Fradinak pedig Malestein sorozatban negyedik találatával már a tízgólos vezetés is összejött. (23-13)

A ferencvárosi Bíró Blanka elképesztően védett Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az utolsó 15 percre visszajött Amandine Leynaud a vendégek kapujába, és Görbicz is pályára került. A világbajnok francia kapus néhány bravúrral hozzá is tudott szólni a mérkőzéshez, de Bíró volt az, aki az emberfeletti teljesítményt nyújtotta ezen a délutánon. A két csapat februári összecsapását kihagyó játékos Kristiansen büntetőjét is kivédte.

A hajrában a vendégek Nze Minko szépítő találataival csak tartani tudták a tíz gól körüli hátrányukat, közelebb jönni nem.

A Fradi 31-22-re legyőzte a Győri ETO-t, és átvette a vezetést a bajnokságban.

Az FTC 2017 ősze után győzte le ismét az ETO-t, azóta három döntetlen mellett hatszor nyertek a győriek.

Elek Gábor együttese 2015 után lehet ismét bajnok, amennyiben sikerrel hozza utolsó öt mérkőzését:

  • május 8. szombat 11:30 Boglári Akadémia-SZISE (idegenben)
  • május 19. szerda 16:00 Érd (idegenben)
  • május 22. szombat 15:00 DVSC Schaeffler (idegenben)
  • május 25. kedd 18:00 Alba Fehérvár (idegenben)
  • május 29. szombat 15:00 MTK Budapest (otthon)

Danyi Gábor irányításával mindössze második vereségét szenvedte el az ETO, de ez könnyen lehet, hogy a bajnoki címébe kerül a Rába-partiaknak. A Győr hátralévő találkozói:

  • május 8. szombat 16:00 DVSC Schaeffler (otthon)
  • május 20. csütörtök 18:00 Váci NKSE (idegenben)
  • május 22. szombat 16:00 MTK Budapest (otthon)
  • időpont nélkül: DVSC Schaeffler (idegenben)
  • időpont nélkül: Motherson Mosonmagyaróvár (otthon)

Női kézilabda NB I, a szerdai játéknap eredménye:
FTC-Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO 31-22 (17-11)
gólszerzők: Malestein 10 gól, Bölk 8, Klujber 5, Háfra, Szucsánszki 3-3, Márton, Schatzl 1-1, illetve: Kristiansen 5, Fodor, Nze Minko, Oftedal 3-3, Amorim, Faluvégi, Görbicz 2-2, Brattset, Hansen 1-1