Megsérült a női kézilabda-válogatott átlövőjének válla

Szöllősi-Zácsik Szandra, a magyar válogatott játékosa a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának második fordulójában Szerbia ellen játszott mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Vállsérülés miatt két-három hét kényszerpihenő vár Szöllősi-Zácsik Szandrára, az MTK és az olimpiai kvótás magyar női válogatott kézilabdázójára.

A fővárosi klub honlapjának pénteki híradása szerint a balátlövő szerdán, a mosonmagyaróvári vesztes bajnoki mérkőzés 15. percében sérült meg. Bár hosszas ápolást követően visszatért a pályára, nagy fájdalmai voltak. Az azóta elvégzett vizsgálatok során részleges rotátorköpeny-szakadást diagnosztizáltak nála.

– nyilatkozta Szöllősi-Zácsik.

Szöllősi-Zácsik Szandrára nagy szüksége lesz az olimpián a magyar válogatottnak Forrás: MTI/Illyés Tibor

Azt már február elején bejelentették, hogy a balátlövő az idény végén távozik az MTK-tól és visszatér a Ferencvároshoz. Az elmúlt másfél szezonban 46 tétmeccsen 234 gólt szerzett az MTK színeiben.

"Gyönyörű volt az elmúlt két szezon, hiszen kétgyermekes anyukaként itt tértem vissza a pályára, nem tudva, mit hoz a jövő. Voltak céljaim, szerettem volna segíteni az MTK-nak, de nem gondoltam, ilyen szintre vissza tudok kapaszkodni" - mondta.

A magyar válogatott szempontjából ugyanakkor jó hír, hogy a csapatkapitány, Kovacsics Anikó felépülése - ugyancsak vállsérülésből - jól halad.