40 gólt dobott Tatabányán a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben

DAVIS, David
Veszprém, 2021. április 8. David Davis, a veszprémi csapat spanyol vezetőedzője (b) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Telekom Veszprém - Vardar Szkopje visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. április 8-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém idegenben 40-25-re legyőzte a Grundfos Tatabánya csapatát a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

Mivel a Tatabánya szezonbeli három legeredményesebb játékosa, Győri Mátyás, Juhász Ádám és Ancsin Gábor sem állt Vladan Matics rendelkezésére, ezért sima vendégsikert várhattunk ettől a találkozótól.

Ez végül be is következett, a klasszikus irányító nélkül felálló hazaiak nem tudtak mit kezdeni Manuel Strlek zavaró védekezésével. Továbbá Kentin Mahé is jól vezette a veszprémi támadásokat, így az Építők már nagyon korán elhúzott ellenfelétől. (6-12)

A szünet előtt nem sokkal a tíz gólos különbség is kialakult, Strlek és Mahé mellett az egyiptomi Omar Yahia volt elemében. A Veszprém az első félidőt 20-10-es különbséggel zárta. A tatabányai Bartucz László óriási védéseivel indult a második játékrész.

Ennek ellenére a két csapat között tovább nyílt az olló, és a Veszprém még 26-13-nál is kétszer annyi gólnál járt, mint ellenfele. Balogh Zsolt találataival kicsit közelebb tudott kerülni a Tatabánya, a jobbátlövő kilenc góllal zárta a mérkőzést.

Az összecsapást 40-25-re megnyerő Veszprémnél Manuel Strlek volt a legeredményesebb, a horvát balszélső tízszer talált a kapuba, Mahé pedig kilenc gólt dobott,

Míg a hazaiak már szurkolók előtt játszhattak, David Davis együttesének rajongóinak a május 20-án sorra kerülő Nantes elleni BL-negyeddöntő visszavágóig kell várniuk, hogy ugyanezt megtehessék.

Férfi kézilabda NB I, a keddi játéknap mérkőzésein:
Grundfos Tatabánya - Telekom Veszprém 25-40 (10-20)
Veszprémi KKFT - Dabasi KC 25-21 (11-10)