Ambros Martín visszatért a győri női kézilabdacsapathoz

Ambros
Coach Ambros Martin (C) of Hungarian Gyor Audi ETO celebrates with teammates after the handball semi final match Hungarian Gyor Audi ETO vs Romanian CSM Bucuresti at the EHF Women's Champions League Final Four match Hungary versus Romania on May 12, 2018 at the Papp Laszlo Arena in Budapest. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A korábbi sikeredző, Ambros Martín a tervezettnél két hónappal korábban, már hétfőn visszatért a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjára.

A győriek múlt szerdán 31-22-re kikaptak a Ferencváros otthonában, ezzel lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért zajló csatában. Azt már január 5-én bejelentették, hogy Danyi Gábor vezetőedző az idény végén távozik, és a Siófok edzője lesz, de a váratlan vereség miatt pénteken menesztették.

Szombaton, a Debrecen elleni győztes bajnokin Görbicz Anita irányította az ETO-t, hétfőn pedig a klub bejelentette, hogy Ambros Martín - akinek a nyári visszatérését március 7-én hozták nyilvánosságra - már most átveszi a csapatot.

Ambros Martín visszatért a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztjára Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Martín 2012 és 2018 között a Győr vezetőedzőjeként négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször.

- idézi a klub honlapja Bartha Csaba elnököt.

Hozzátette, az edzőkeresés során az egyik fő szempont az volt, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt olyan embert válasszanak, aki minden szempontból jól ismeri a klubot, ezért kérték fel Ambros Martínt, hogy július helyett már most kezdje meg a munkát a csapattal. A megbízást elfogadta, és hétfőn megtartja első edzését a keretnek.

A spanyol tréner változatlan szakmai stábbal vág neki a szezon hátralevő mérkőzéseinek, Kun Attila másodedzőként, míg Holanek Zoltán erőnléti edzőként segíti munkáját.

Martín második győri időszakában szombaton mutatkozik be a kispadon, amikor az ETO ugyancsak a Ferencvárossal találkozik a Magyar Kupa veszprémi elődöntőjében. Mindkét együttesnek négy bajnoki meccse van hátra az idényből, és a győriekre május 29-30-án vár még a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője is.