Karanténba került a siófoki kézicsapat, a válogatottat is érintheti az eset

Budapest, 2017. február 25. A ferencvárosi Szucsánszki Zita (k), valamint Tamara Horacek (b) és Meline Nocandy, a francia Metz játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójának FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz találkozóján a Ferencváros népligeti sportcsarnokában 2017. február 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Siófok KC francia balátlövője, Tamara Horacek pozitív koronavírus tesztet produkált és mivel 48 órán belül közvetlen kapcsolatban állt a többi játékossal, ezért a keret karanténba vonul - olvasható a siófoki női kézilabdacsapat hivatalos oldalán.

„Különleges helyzet állt elő. A Dunaújváros elleni magyar bajnoki mérkőzés előtt elvégeztük a kötelező antigén teszteket, ami minden játékosunknak negatív lett. A mérkőzés után csütörtöktől egy háromnapos pihenő volt betervezve a keret számára, ezért Tamara Horacek csináltatott magának egy PCR tesztet, hogy haza tudjon repülni Franciaországba. Ennek eredményét ma reggel, a mérkőzés után kaptuk meg. Az egészségügyi szabályok értelmében mivel közvetlen kontaktban volt a többi játékossal, ezért a keret karanténba vonul. A szabályoknak megfelelően az eset jelentése az MKSZ irányába megtörtént, valamint tájékoztattuk a Dunaújváros vezetését is" – mondta Dr Kisegyházi Attila, a Siófok járványügyi felelőse.

A március 19. és 21. közötti olimpiai selejtezőre három játékos, Kiss Nikoletta, Szikora Melinda és Tomori Zsuzsanna is meghívót kapott a magyar válogatottba.