Vágólapra másolva!
A norvég női kézilabda-bajnokságban szereplő Vipers Kristiansand a hivatalos honlapján tudatta, hogy kétéves szerződést kötött a spanyol válogatott Nerea Penával, aki nyáron csatlakozik majd a csapathoz.

A 165-szörös spanyol válogatott irányító 2006 és 2012 között a spanyol Itxako Navarra játékosa volt, ezt követően hét évet játszott a Ferencvárosban, majd egy évet Siófokon töltött. Pena jelenleg a dán Esbjerg játékos, azonban a klubnál anyagi okok miatt úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítatnak vele.

Nerea Pena óriási erősítés a Vipers Kristiansandnak Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A norvég Vipers Kristiansand így azonnal lecsapott a világklasszis irányítóra, aki két éves szerződést kötött új csapatával, amelyhez nyáron csatlakozik.

"A Vipers klasszis csapat. Sok játékost ismerek, hiszen ellenfélként sokszor játszottam ellenük. Ráadásul szeretem a Vipersre jellemző játékstílust.

Biztos vagyok benne, hogy még jobb eredmények elérésében segíthetem majd a csapatot. A célom mindig az, hogy a csapatommal bejussak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és szerintem erre jó esélyünk van a következő szezonban. Már alig várom, hogy pályára lépjek" – nyilatkozta a Vipers honlapjának Nerea Pena, aki a hivatalos Instagram-oldalán úgy fogalmazott, hogy a Vipers egy olyan csapat, amely a régi iskolát képviseli, ez pedig visszahozza azt a kézilabdát, amelybe gyerekkorában beleszeretett.