Hanga Ádámék megtörnék a Real Madrid évtizedes bajnoki uralmát

Real Madrid v FC Barcelona - Liga ACB NurPhoto General news December 27 2020 27th December 2020 Liga ACB REal MAdrid v Barcelona Wizink Center
Adam Hanga of FC Barcelona during the Liga ACB match between Real Madrid and FC Barcelona at Wizink Center on December 27, 2020 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Spanyolországi légióskodása során most játszik a legerősebb csapatban Hanga Ádám, az FC Barcelona magyar válogatott kosárlabdázója, aki a katalánokkal vasárnap megnyerte a Király Kupát.

Ezt az M1 aktuális csatornának mondta a 31 éves válogatott játékos, aki szerint a háromnapos végjáték alatt lejátszott három mérkőzés rendkívül intenzív volt, de miután a gárda a Málaga elleni negyeddöntőben húszpontos hátrányból fordítva diadalmaskodott, az elődöntőben, majd a fináléban is koncentráltabb játékkal, magabiztosan nyert.

Hanga Ádám meghatározó játékos a katalán sztárcsapatban Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

A Real Madrid elleni győztes döntővel kapcsolatban megjegyezte, az ősi rivális ellen mindig különleges mérkőzéseket játszanak, ráadásul az elmúlt évtized egyfajta fővárosi dinasztiáról szól,

de bízik benne, hogy ezzel a sikerrel a Real Madrid időszaka véget ért, a Barcáé pedig elkezdődött.

Hanga - aki 2018 és 2019 után győzött ismét a kupában - tíz percet játszott a döntőben és 3 pontot, 2 lepattanót, illetve 1 asszisztot jegyzett a 88-73-ra megnyert találkozón.

A magyar válogatottal kapcsolatban Hanga Ádám elmondta, biztos benne, hogy a gárda nélküle is kiharcolja majd az Európa-bajnoki szereplést, lehetőséget teremtve neki azzal, hogy másodszor is pályára lépjen a nemzeti együttessel a kontinensviadalon.