Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Férfiválogatottunk fontos kosarakat szerző bedobója, Benke Szilárd azon a helyszínen játszana a jövő évi Európa-bajnokságon, ahol a legtöbb magyar szurkoló tudja megnézni őket.

Benke Szilárd, a magyar válogatott bedobója az nso.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy visszanézte már az osztrákok elleni döntő hárompontost. „Csak azt szerettem volna, hogy bemenjen. Észrevettem, hogy kevés a támadóidő, Zoli passzolt, eldöntöttem, hogy dobok – szerencsére bement!" – tette hozzá.

„Próbáltuk tüzelni egymást. Persze egyfajta izgatottság biztosan volt bennünk, nehéz ilyen ellenféllel mérkőzni. Reméltük, hogy a küzdés és az akarás nem kapkodást és hibákat szül, tudtuk, hogy csak játszanunk kell a saját játékunkat és bíznunk magunkban" – tette hozzá a meccsel kapcsolatban.

A magyar válogatott kosárlabdázó elárulta, hogy nem nagyon buliztak a fantasztikus siker után.

„Az öltözőben a meccs után remek volt a hangulat, ám a hotelben látszott, hogy elfáradt a társaság. A vacsora alatt is végig beszélgettünk, utána a regeneráció és a pihenés került előtérbe. Két mérkőzés vár még ránk, szeretnénk megnyerni mindkettőt, és az is fontos, hogy ne sérüljön meg senki, tehát abszolút profi volt a hozzáállás, nem volt „ereszd el a hajam". Persze, ami késik, nem múlik!"

Benke Szilárd volt a magyar csapat hőse Forrás: fiba

A hátralévő meccsekkel kapcsolatban elmondta, számítanának a győzelmek, mert befolyásolják, melyik kalapból sorsolnak minket az Európa-bajnokságra. A tervük egyértelműen az, hogy megnyerjék a maradék két meccset!

Arra a kérdésre, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon Kölnben, Milánóban, Prágában vagy Tbilisziben szerepelne legszívesebben, így válaszolt:

„Ott, ahol a legtöbb magyar szurkoló tud megnézni minket."

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.

Mindent egy helyen az Eb-ről