Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Pál Tamara, a Győri Audi ETO által az MTK-nak kölcsönadott kézilabdázó elképesztő szezont teljesít a budapesti kék-fehéreknél.

A 20 éves tehetség a szezon előtt a Mosonmagyaróvárhoz igazolt Tóth Eszter távozása miatt első számú irányítóként kap lehetőséget Golovin Vlagyimir csapatában, amivel eddig maradéktalanul élni is tud.

Az EYOF-győztes és junior Európa-bajnok játékos második szezonját tölti az MTK-nál kölcsönben, és az idei évadban átlagosan több mint hét gólt szerez mérkőzésenként. 14 eddigi fellépésén már 103 találatot jegyez, amivel a százgólos határt elsőként átlépve, fölényesen vezeti a góllövőlistát.

Pál Tamara, az MTK 20 éves irányítója vezeti az NB I góllövőlistáját Forrás: MTK kézilabda, Facebook

A mögötte második legtöbb találatot jegyző, szombathelyi Liliia Gorilska 84 gólt szerzett eddig az idényben. Pál Tamara nem csak a kiscsapatok ellen szórja a gólokat, a Siófok ellen hét, a Győr és a DVSC ellen nyolc-nyolc, az FTC ellen tíz alkalommal tudott a kapuba találni.

A még mindig csak 20 éves tehetség már alig 16 évesen, 2016 novemberében bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO színeiben, amit rögtön góllal tett emlékezetessé. Nem véletlen, hogy kétszer is megkapta a Görbicz Anita-ösztöndíjat, ami a legjobb győri utánpótláskorú játékosnak jár.

Jelenleg ő az egyik legtehetségesebb magyar irányító, aki alig két héttel született korábban (2000. szeptember 1.), mint a felnőttválogatottban már bemutatkozott, debreceni Vámos Petra. Ha ez nem lenne elég, akkor ott van a náluk alig egy évvel idősebb Lakatos Rita is, akinek Danyi Gábor a tervek szerint kiemelt szerepet szán majd új csapatában, a Siófokban a következő szezontól.

Mindent egy helyen az Eb-ről