Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém idegenben 29-25-re legyőzte a szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A magyar bajnok így újabb fontos lépést tett a csoport második helyének megszerzéséért. 

A Barcelona elleni keddi 37-30-as vereség után a magyar bajnok egyből Celjébe utazott, ahol csatlakozott a kerethez az előző meccset kihagyó irányító, Petar Nenadic, és a norvég átlövő, Kent Robin Tönnesen is. Andreas Nilsson viszont most sem lehetett ott a csapattal, de a keddi 14 helyett, így is 16 játékosra számíthatott David Davis.

A két csapat októberi mérkőzését nagyon magabiztosan nyerte 39-24-re a Veszprém, amelyik utolsó négy BL-meccsét elveszítette, ilyenre pedig csupán egyszer volt korábban példa a klub történelmében, az is még az 1980-as években.

Ahogy Barcelonában, úgy ezúttal is Jorge Maqueda szerezte az első veszprémi gólt, és ugyan az első tíz percben mindig a magyar bajnoknál volt az előny, a szlovének nem hagyták őket ellépni. A 14. percben mégis időt kellett kérnie a hazai szakvezetésnek,

a megelőző percekben ugyanis sorra lőtte a könnyű gólokat veszprém Lékai, Markussen és Blagotinsek révén.

Bejött a hazi időkérés, és működött a Celje nyitott védekezése is, és 10-9-nél ismét csak egy góllal vezetett Veszprém.

Öt góltalan perc után Rogerio Moraes talált be, majd Nenadics volt kétszer eredményes. Manszkovot küldték ki két percre, Cupara azonban kivédte a megítélt hetest, a Veszprém pedig 1-1-el hozta le az emberhátrányt, 15-11-es veszprémi vezetés után azonban villámgyorsan egy gólra zárkóztak a szlovének, de egy üres kapus góllal kétgólos magyar előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

Szünet után két Lékai- és egy Maqueda-góllal ismét háromra hízott a különbség, majd egy kimaradt szlovén hetes és egy két perces kiállítás után, jó védekezéssel és pontos támadásokkal a 40. percben először vezetett öt góllal a Veszprém (22-17).

Ezt követően ismét volt egy hatperces veszprémi gólcsend, szerencsére a szlovének is csak kétszer találtak be, mielőtt Gasper Marguc meglőtte volna a 23. vendég gólt. Ligetvárit állították ki, a szlovének pedig feljöttek két gólra, amikor Jahija is betalált, majd Moraessel szemben szabálytalankodtak ziccerben, Marguc pedig belőtte az első veszprémi hetest.

Vujovic kapus a Celje egyik legjobbja volt:

Az utolsó tíz percet két veszprémi gól nyitotta, és az 52. percben a 27-21-es eredmény már megnyugtatónak tűnt.

A csoportbeli második helyét megerősítő Telekom Veszprém a következő fordulóban az ukrán Motor Zaporizsje csapatát fogadja február 17, szerdán 18.45-től.

Eredmény, BL-csoportkör, 11. forduló:
Celje–Telekom Veszprém 25-29 (14-16)
a Veszprém gólszerzői: Lékai 5, Marguc 5, Maqueda 4, Nenadics 3, Manaszkov 2, Markussen 2, Moraes 2, Blagotinsek 2, Mahé 2, Jahija 2