Vágólapra másolva!
Sorozatban másodszor kapott ki a férfi kosárlabda-bajnokságban a Szeged, mert a hétközi Oroszlányban elszenvedett vereség után vasárnap este hazai pályán 81-73-ra maradt alul a bajnok Falcóval szemben 

A szegediek sorozatban hét mérkőzést nyertek meg, ami idén a leghosszabb győzelmi széria a bajnokságban. Ez azonban a legutóbbi idegenbeli meccsükön megszakadt: az OSE-Lions otthonában a hosszabításban vereséget szenvedtek. A szombathelyi Falco ellen hazai pályán szeretett volna javítani a mérlegén a szegedi csapat.

A kezdést követően nem tudott nagy előnyt kiépíteni egyik csapat sem, pedig az iramra nem lehetett panasz, gyors támadásokat vezettek a csapatok. Az első negyed közepén egy ponttal vezetett a Szeged, de a Falco sikeres triplájával visszavetette a vezetést a szombathelyi csapat. Szekulovics, a szegediek edzője az első időkérését a negyed vége előtt három és fél perccel kérte ki. A Falco növelte előnyét,

nyolc pontot szereztek egy huzamban a negyed vége előtt, de a Szeged egy triplával négy pontra zárkozott.

Dzeletovic már kilenc pontot szerzett a vendégek részéről, ő tartotta a lelket a szegedi csapatban. Az első negyed kétpontos Falco vezetéssel zárult.

Brown kosárral indult a második negyed, így megszerezte a vezetést a Szeged. Remekül védekezett a hazai csapat, bár a támadásaik befejezése nem mindig sikerült. Falco időkérést követően Benke Szilárd hárompontosával ismét egyenlő lett az állás. Brown újabb kosarat szerzett szegedi részről,

a meccsen eddig még dobást és büntetőt sem hagyott ki az amerikai játékos.

Mindkét csapat bátran cseréli be a fiatalabb magyar játékosokat is, szombathelyi részről Dancsecs első labdaérintéséből hárompontost dobott. Három és fél perccel a negyed vége előtt a Falco aktívabb lett támadásban, de nem tudott nagyon elszakadni a szegedi csapattól. Barac büntetőivel két pontos vezetésre tettek szert a vendégek, de a fiatal Mayer Ákos hárompontosával újra vezetett a Szeged. Másfél perccel a félidő vége előtt mindkét szegedi büntető kimaradt, de továbbra is a hazaiak vezettek.

A szegediek amerikai centere védekezésben és támadásban nagyon jó teljesítményt nyújt Forrás: Kuklis István/ Délmagyarország

A Falco támadott, de a szegedi center, Dickey óriási blokkot adott Perlnek, az ellentámadásból Govens szerzett kosarat,

így ötpontos szegedi vezetéssel zárult az első félidő.

A Falco kilencszer adta el a labdát eddig a meccsen, és nem indult jól számukra a második félidő sem. Dzeletovic kosarára Benke Szilárd szép kosárral válaszolt. A hárompontosokat 45 százalékkal dobta eddig a meccsen a Falco, ismét betaláltak, és sikerült három pontra feljönniük. Searcy kosara után időt kért Szekulovics, a hazaiak edzője.

A tizenkét pontot szerző Benke Szilárd vezetésével nagyon jól támadott a Falco,

négy pontra növelték az előnyüket. Négy perccel a negyed véget előtt Searcy 13. pontját szerezte, a Szeged támadásban nem tudott eredményes lenni.

Váradi Benedek a Falco egyik legjobbja volt Forrás: http://www.championsleague.basketball/

Váradi Benedek hárompontosára Brown is egy távoli dobással válaszolt, két pontra csökkent a Falco előnye két és fél perccel a negyed vége előtt. A Falco jól védekezett, a Szeged a rossz támadójátéka ellenére egy labdszerzés után tudott kosarat dobni.

Az utolsó negyed előtt nyolcpontos előnyt szerzett a vendég Falco.

Az utolsó negyed első perceiben már 11 pontra nőtt a különbség, Váradi és Perl vezetésével sok pontot dobott a szombathelyi csapat. A Szeged hiába védekezett ki egy támadást, nem tudott pontot szerezni a másik oldalon, talán már el is fáradtak a hazaiak, és nagyon erőlkődve játszottak. A tízpontos Perl szép kosarával tartotta a tíz pont körüli előnyét a Falco.

Perl Zoltán nagyon jól támadott a szeged elleni meccsen Forrás: BB1.hu

A félidő közepén nyolcpontos szombathelyi vezetésnél kicsit állt a játék, mert a játékvezetők visszanéztek egy jelenetet. A Szeged egyre többször hagyott ki védekezésben, Váradi ziccerével tizenkét ponttal vezetett a vendégcsapat, és már csak három és fél perc volt hátra a meccsből.

Perl hárompontosával végleg eldőlt a meccs, a Szeged ráadásul el is adta a labdát.

A második félidőben nyújtott játékával, főleg ami a védekezést illeti, jött vissza a meccsbe a Falco. A Szeged főként támadásban szenvedett, nagyon kevés gólpasszt osztottak ki egymásnak, és így otthon vereséget szenvedett a vendég szombathelyi csapattól.

Eredmény:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-83 (24-26, 18-11, 12-25, 17-21)