Vágólapra másolva!
A svájci válogatott mindössze néhány órával az első mérkőzése előtt indult el az egyiptomi világbajnokságra, ugyanis az utolsó pillanatban derült ki, hogy két kézilabdázójuk is koronavírusos lett.

A koronavírus-fertőzések magas száma miatt Csehország és az Egyesült Államok is kénytelen volt visszalépni a kézilabda-vb-től.

Az egyik beugró válogatott a svájci nemzeti csapat lett,

amely nagy kapkodás közepette próbált felkészülni a váratlan utazásra. Rövid időn belül kellett végrehajtani a vírusteszteket, valamint lefoglalni a repülőjáratokat és a szállást.

A svájci Blick megírta, hogy az

indulás előtt a teszteredmények két játékos, Jonas Schelker és Luka Maros esetében is pozitív mintát mutattak.

Mindketten tünetmentesek, és mivel a szerdai napot a kézilabdázók külön-külön töltötték, a két eset nem volt hatással a csapat többi tagjára.

Ettől függetlenül ez nagy érvágás a svájci válogatott számára, hiszen másik két alapemberére sérülés miatt egyébként sem számíthat Michael Suter szövetségi kapitány.

A svájci csapat (pirosban) az utolsó pillanatban utazott el a kézi-vb-re Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Franz Waelischmiller / Sven Simo

A csapat csütörtökön 18 órától már meccset játszik Ausztria ellen,

tehát túl sok idő nem jut a felkészülésre, de a legnagyobb esélye mégis ezen a mérkőzésen van arra, hogy győzelmet arasson, hiszen a másik két csoportellenfél, Norvégia és Franciaország nagyobb játékerőt képvisel.

Mindenesetre a svájciak számára nem ismeretlen az efféle helyzet, novemberben is vírustesztekre kellett várniuk, és csak a meccsnapon repülhettek Dániába az Európa-bajnoki kvalifikációra.