Vágólapra másolva!
Oroszország, Svédország, Franciaország és Portugália válogatottja is csoportgyőztesként jutott a középdöntőbe az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A Koreai Köztársaságot hétfő délután legyőző oroszok sikere azzal vált biztossá, hogy Fehéroroszország 29-25-re kikapott Szlovéniától az alexandriai H csoportban.

A kairói G csoportban a házigazda Egyiptom sokáig magabiztosan vezetett a svédek ellen, ám utóbbiak a második félidő közepén fordítottak, majd izgalmas hajrában nyertek, így a középdöntő IV. csoportjába csak ők viszik magukkal a maximális négy pontot.

A franciák nehezen győzték le Svájcot Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A gízai E csoportban a tornára beugróként érkezett Svájc végig szorossá tudta tenni a Franciaország elleni meccset, ám végül a hatszoros világbajnok győzött egy góllal, így szintén négy pontot visz magával a középdöntőbe, ahogyan az F csoportból az ugyancsak százszázalékos portugálok is.

A Telekom Veszprém légiósai közül a francia irányító Kentin Mahé nyolc, a szlovén beálló Blaz Blagotinsek két, az egyiptomi jobbátlövő Omar Jahja hat gólt dobott. A MOL-Pick Szeged szlovén játékosai közül Dean Bombac és Borut Mackovsek két-két, Matej Gaber három találattal járult hozzá a sikerhez.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
E csoport (Gíza):
Franciaország-Svájc 25-24 (14-14)

F csoport (Új Főváros):
Portugália-Algéria 26-19 (14-9)

G csoport (Kairó):
Svédország-Egyiptom 24-23 (9-12)
korábban:
Észak-Macedónia - Chile 32-29 (17-16)

A végeredmény: 1. Svédország 6 pont, 2. Egyiptom 4, 3. Észak-Macedónia 2, 4. Chile 0

H csoport (Alexandria):
Szlovénia-Fehéroroszország 29-25 (15-15)
korábban:
Oroszország-Koreai Köztársaság 30-26 (15-15)

A végeredmény: 1. Oroszország 5 pont, 2. Szlovénia 4, 3. Fehéroroszország 3, 4. Koreai Köztársaság 0

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.