Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Minden idők egyik legjobb kézilabdázója aggódva várja a világbajnokságot

Mikkel Hansen kézilabda
Denmark's Mikkel Hansen jumps with the ball during the Men's EHF 2020 Handball European Championship preliminary round match between Denmark and Iceland in Malmo, Sweden on January 11, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Mikkel Hansen szerint a csarnokba beengedett nézők veszélybe sodorják a játékosokat. A dán kézilabdázó nem érti, hogy ha már beengedik a szurkolókat a januári világbajnokság mérkőzéseire, akkor nekik miért kell buborékba vonulni.

A 33 éves klasszis a dán Jyllands-Postennek hetekkel ezelőtt elmondta, hogy fontolgatja a távolmaradást a január 13-án kezdődő egyiptomi világbajnokságtól.

Mikkel Hansen az előző világbajnokság gólkirályaként és legértékesebb játékosaként aranyéremre vezette Dániát Forrás: AFP/Andreas Hillergren/Andreas Hillergren

Szerinte elképzelhetetlen, hogy a csarnokba bekerülő több ezer néző ne jelentsen veszélyt a kézilabdázókra. Hansen szerint az is eléggé összeférhetetlen, hogy a lelátón ülő szurkolók ellenére nekik mégis buborékban kellene eltölteni a torna háromhetes időszakát.

Az interjú óta már kiderült, hogy szó sincs arról, hogy Hansen kihagyja a tornát. „Edzés után beszéltem Mikkellel, aki azt mondta, elkötelezte magát a világbajnoki részvétel mellett" - mondta Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány.

A címvédő dán válogatott az első alkalommal 32 csapat részvételével zajló világbajnokságon Argentínával, Kongóval és Bahreinnel került egy csoportba.

Forrás: dániasport.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről