Vágólapra másolva!
Johannes Bitterrel, a német válogatott kapusával az élen az európai játékosok felelőtlennek és veszélyesnek tartják, hogy az egyiptomi kézilabda vb-re a házigazdák beengedik a nézőket - írta a Südkurier. 

Az európai játékosok szakszervezete levelet írt a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnökének, Hassan Moustafának, a válogatott csapatok szövetségi kapitányai és összes játékosa nevében, felszólítva őket, hogy tartózkodjanak a nézők beengedésétől a világbajnokság ideje alatt" - mondta Johannes Bitter, a németek kapusa.

A január 13-tól 31-ig tartó egyiptomi férfi kézilabda-vb idején eredetileg a csarnokok nézőkapacitásának 20 százaléka lesz kihasználható.

"Nézők előtt játszani nem csupán a további egészségügyi kockázatok miatt abszurd, hanem a hazánk helyzetét is figyelembe véve, ahol

az embereknek nem szabad elhagyniuk az otthonukat, és csak a televízióban követhetik figyelemmel a mérkőzéseket" -

folytatta Bitter.

Johannes Bitter szerint veszélyes lenne nézők előtt játszani a kézi vb-n Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Korábban maga a kapus is megfertőződött a koronavírussal.

A szervezetemmel minden rendben van, minden teszteredményem jó volt, ez megnyugtatott. Még nem tudok mindent megkóstolni vagy megszagolni, de már nincsenek fájdalmaim" - tette hozzá.

A január 13-án kezdődő kézi vb-n a magyar csapat is pályára lép. A válogatott a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig éppen Németország nemzeti együttesével találkozik. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol négy hatos csoportban játszanak a résztvevők. A középdöntőcsoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.