Vágólapra másolva!
A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata januárban lejátszotta az utolsó meccsét is a Bajnokok Ligájában. A bajnoki címvédő szombathelyieknek már csak a magyar bajnokság meccseire kell koncentrálniuk. Az Origo a szombathelyi csapat három válogatott játékosát kérdezte a magyar bajnokságról és a lehetséges ellenfelekről a bajnoki címért folytatott versenyben.

A szombathelyiek hat meccset játszottak a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája D-csoportjában. A magyar csapat jól szerepelt: idegenbeli vereséget követően sikerült otthon megverniük a jobb erőkből álló Zaragoza csapatát, és a lengyel bajnokság egyik legjobbját, a Lublint oda-vissza sikerült legyőzniük. A Falco meccsenként átlagban 38 lepattantó szedett,

amivel az ötödik legjobb lepattanozó csapat volt a 32 csapatos mezőnyben.

A tavalyi BL-szezonhoz képest a dobott pontok terén is sikerült előrelépniük. A csapatnak egészen az utolsó fordulóig élt a továbbjutási esélye, ám sajnos az orosz Novgorod ellen ötpontos vereséget szenvedtek. Tegyük hozzá: egészen példátlan, ami az oroszok elleni idegenbeli fellépést körülvette. A Falco ugyanis egyszer már elutazott Nyizsnij Novgorodba, de akkor a vendéglátó csapat játékosai koronavírusosak lettek, éppen ezért nem lehetett azt a meccset lejátszani. A FIBA pedig - ahelyett, hogy 20-0-s eredménnyel a magyar csapat javára igazolta volna a meccset, újrajátszást rendelt el.

Gasper Okorn magára vállalta a felelősséget a kaposvári vereség után Forrás: falkokc.om

A csapat legjobbjai között volt Kyan Anderson, aki a BL-sorozatban több, mint harminc gólpasszt osztott ki, illetve Evan Bruinsma, akit decemberben a Bajnokok Ligája legjobb öt játékosa közé választottak.

- nyilatkozta korábban az oroszok elleni vereségről az amerikai játékos. Nagyon örült annak, hogy egy ilyen szintű kiírásban játszhatott. Úgy érzi, hogy jót tett a csapat fejlődésének.

- mondta el a kosaras. Az újévet három győzelemmel kezdte a Falco a magyar bajnokságban, de a több kulcsjátékosa nélkül felálló Kaposvár hazai pályán megverte a szombathelyi csapatot.

Perl Zoltán a Bajnokok Ligájában is jól játszott Forrás: Champions League

A magyar bajnoknál játszó Perl Zoltán szerint a tavalyi BL-szezonhoz képest játékban is előrébb tudtak lépni. Tavaly nem tudták megverni a spanyol Zaragozát, most viszont sikerült.

- mondta el a szombathelyi játékos. A lengyel Lublin csapata ellen idegenben 19 pontot szerző Váradi Benedek szerint sokat tudtak tanulni a Bajnokok Ligája meccsekből.

A BL-ben szerzett tapasztalatokat megpróbálják felhasználni és beépíteni a játékukba a magyar bajnoki meccsek előtt.

Benke Szilárd szerint mindig jó érzés egy nemzetközi kupasorozatban pályára lépni. Csak azt sajnálja, hogy a csoportok létszámát megfelezték, így csak négyfős csoportok voltak.

Benke Szilárd a csapat egyik húzóembere Forrás: Champions League

A Falco játékosának elmondása szerint a Zaragoza elleni győzelem volt a legfontosabb meccs nekik a Bajnokok Ligájában.

- folytatta Perl Zoltán. Váradi Benedek kiemelte, hogy a bajnoki címre is esélyes Alba Fehérvár csapatának mély kerete van, több külföldi játékossal a soraikban.

- mondta el a válogatott irányító. Benke Szilárd elárulta,

hogy a Falco idén is bajnoki címet akar nyerni.

Több csapat is jól erősített, a mezőny eleje sokkal szorosabb lett. Szombathelyen játszik a magyar kosárlabda-válogatott négy játékosa is, mivel a válogatott csapatkapitánya, Keller Ákos a következő másfél évre Szombathelyre szerződött.

Váradi Benedek a játékszervezésért felel Forrás: falcokc.com

Váradi Benedek ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a center igazi csapatember, és nem volt gond a csapatba építésével.

- erősítette meg Váradi mondatait Perl Zoltán. Benke Szilárd szerint az nagyon sokat számított, hogy már korábban ismerték egymást Keller Ákossal. A nemzeti csapat felkészülése alatt mindig kevés idő van megismerni a többi játékost, a válogatott centerrel viszont egyből gördülékenyen mentek a dolgok.

Keller Ákos nagy erősítés a szombathelyi csapatnál Forrás: falkokc.com

Perl Zoltán szerint az ő csapatukban nagyon fontos lesz az egy-egy elleni védekezés. Váradi Benedek a lepattanózás és a csapatvédekezés fontosságát emelte ki. A saját teljesítményével kapcsolatban elmondta, hogy:

Benke Szilárd hozzátette, hogy nagyon fontos számukra a kiváló védekezés. Ehhez viszont fontos, hogy kollektívan, egy csapatként tudjanak játszani. A kaposvári vereséget követően Gasper Okorn vezetőedző elnézést kért, és elmondta, hogy nagyon nehéz helyzetben van a csapat.

- mondta el Perl Zoltán. Benke Szilárd szerint profi szemléletet hozott magával a szlovén edző.

- nyilatkozta a válogatott Benke.