Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az U14-es válogatott összetartásán már jelen lehetett, és azt reméli, hogy jövőre akár az U16-os nemzeti együttesbe is bekerülhet.

A mindössze 14 éves kosárlabdázó, Mészáros Ágoston közel három hónapja költözött ki Madridba, Spanyolország fővárosának egyik legjobb nevelőműhelyébe, a Zentro Basket Madrid Akadémiára, és már be is mutatkozhatott az U16-os csapatban- olvasható az utánpótlássport,hu oldalán.

A szolnoki születésű reménység az év elején még a szülei által vezetett, zalaegerszegi RICSILLA együttesében sportolt, és a Jan Pavlík által irányított Atomcity-RICSILLA néven induló csapattal nyolcból nyolc mérkőzést megnyert az U14-es Európai Ifjúsági Kosárlabda-ligában (EYBL).

Az ifjú kosaras álma a Real Madrid vagy az NBA Forrás: Zentro Basket Madrid

Ágoston remeklésére több külföldi egyesület is felfigyelt, ám ő végül az Euroliga-győztes mesteredző, Rátgéber László által irányított Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapatába igazolt.

- mondta le a 191 centiméter magas ifjú kosaras.

Mészáros Ágoston elmondása szerint négy kontinens tizenöt országából toborozták a társaságot, ennek ellenére könnyen befogadták őt is.

- mesélt a madridi életéről a játékos.

Érdekesség, hogy

napi szinten csupán 11 éves kora óta, tehát három éve kosarazik, előtte birkózott.

Az U14-es válogatott összetartásán már jelen lehetett, és azt reméli, hogy jövőre akár az U16-os nemzeti együttesbe is bekerülhet. A nagy álma az,

hogy egyszer a Real Madrid felnőttcsapatában és az NBA-ben is bemutatkozhasson.

Mindent egy helyen az Eb-ről