Benedek Tibor lett az évszázad legjobbjának megválasztott csapat kapitánya

Benedek Tibor, 1996
12 Sep 1996: Tibor Benedek of the Hungarian team passes the ball across the pool to a teammate during the match against the Russian team at the Water Polo World Championships in Atlanta, Georgia. Italy won the silver while Hungary took the gold. Mandato
Vágólapra másolva!
A Totel Waterpolo szaklap megválasztotta a 21. század eddigi legjobb férfi és női vízilabda-csapatait. A VLV beszámolója alapján a legtöbb szavazattal a 2020-ban meghalt Benedek Tibor került be a képzeletbeli csapatba.

Benedek Tibor mellett bekerült a legjobbak közé még Kásás Tamás és Varga Dénes is, míg Kiss Gergely a másodikszámú csapatba fért be.

A nőknél egy magyar játékos, Stieber Mercédesz került be az ezüstcsapatba.

A szaklap szavazásán negyven zsűritag és több mint 50 ezer közönségszavazat után alakult ki a végső sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak.

A 40 fős szakmai zsűriben magyar részről Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt. A sajtót Magyarországról a vlv.hu képviselte.