Legkésőbb kedden kiderül, hogy Norvégia rendez-e női kézilabda-Eb-t

TOMORI Zsuzsanna
Érd, 2019. szeptember 25. Tóvizi Petra (b) és Tomori Zsuzsanna (j), középen a litván Greta Kavaliauskaite női kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, a Magyarország - Litvánia összecsapáson az Érd Arénában 2019. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Európa-bajnokságot december 3. és 20. között rendezik elméletileg Norvégia és Dánia 1-1 városában. Hogy miért elméletileg? Nos, a koronavírus-járvány miatt Norvégia korántsem biztos abban, hogy egy ennyi embert megmozgató sporteseményt meg tudna biztonságosan tartani jelen körülmények között.

„Mind azon a kérdésen dolgozunk, hogy lehetséges-e egy olyan protokollt megcsinálni, ami egy ilyen nagy eseményre jó lenne.

Több olyan jel is van, amely arra mutat, hogy ez talán bonyolult, hogy legyen egy ilyen protokoll, amikor ennyi ember jönne ide, ami pluszban rengeteg embert érintene" – mondta az Eb-rendezés kapcsán Erna Solberg, a norvégok miniszterelnöke.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elfogadta a norvég érveket és

legkésőbb kedd reggelig határoz arról, hogy mi legyen így az Európa-bajnokságnál a norvég rendezés sorsa.

Ugyanakkor a nemzetközi szövetség elkötelezett a rendezés iránt, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a dán és a norvég szövetséggel együtt kiadtak egy közös közleményt.

Ebben azt írták, hogy teljesen megértik, hogy a jelenlegi globális járvány kihívásokkal teli körülményeket okoz a nemzetközi sportesemények megrendezésében. Mindamellett mindegyik fél elkötelezett abban, hogy szorosan együttműködve levezényeljék a 2020-as női kézilabda Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott a C csoportban szerepel majd a kontinenstornán, ahol Hollandia, Szerbia és Horvátország lesz a mieink ellenfele.