Még több csapat vehet részt a rájátszásban az NFL-ben

Pittsburgh Steelers v Baltimore Ravens GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
BALTIMORE, MARYLAND - NOVEMBER 01: Running back Gus Edwards #35 of the Baltimore Ravens rushes for a second quarter touchdown against the Pittsburgh Steelers at M&T Bank Stadium on November 01, 2020 in Baltimore, Maryland. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifutball-liga (NFL) tulajdonosai megállapodtak abban, hogy végső esetben 16 csapatosra bővítik a mostani szezon rájátszását.

A liga már szezon előtt döntött arról, hogy rendhagyó módon a 2020-as sorozat végén a szokásos 12 helyett 14 együttes jut be a playoffba. A most elfogadott terv pedig akkor lép életbe, ha az eredetileg kiírt 17 játékhét alatt, vagy egy szükség esetén kiírt 18. hét végén nem sikerül minden fontos meccset lejátszani az összesen 256 találkozóból álló alapszakaszban.

Jelenleg még a szeptemberre kidolgozott szabályok vannak érvényben, azaz a rájátszásban mindkét főcsoportból hét-hét együttes vehet majd részt, és az első körben a két első kiemelt csapat szabadnapos lesz.

Újabb változtatások léphetnek érvénybe az NFL-ben Forrás: AFP/2020 Getty Images/Patrick Smith

A koronavírus-járvány miatt az NFL mostani idénye előtt egyetlen előszezon-meccsre sem került sor, az alapszakasz pedig szeptember közepén vette kezdetét. Azóta több csapatnál is voltak fertőzések és néhány mérkőzést elhalasztottak, de komoly csúszás még nem történt.