Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatott szerda este 33-29-re legyőzte Spanyolországot az Eurokupa 1. fordulójában. A maagabiztos sikerből mindenki kivette a részét, így Bóka Bendegúz is, aki egy trükkös gólt dobott Gonzalo Pérez de Vargas kapujába.

Amit jó volt látni a mérkőzésen, hogy bárkihez is nyúlt a koronavírussal bajlódó szövetségi kapitány, Gulyás István távollétében az együttest irányító Nagy László és Chema Rodríguez, hozzá tudott tenni a csapat játékához.

Ugyan ez "csupán" egy Eurokupa-mérkőzés volt, és az ellenfélből néhány sztárjátékos hiányzott (Rodrigo Corrales, Alex Dujsebajev, Ángel Fernández, Ferrán Solé), a legutóbbi két Európa-bajnokság győztesét bármilyen körülmények között nagy dolog legyőzni.

A második alkalommal kiírt Eurokupában azok a válogatottak vesznek részt, akik valamilyen okból kifolyólag már kvalifikálták magukat a következő kontinensviadalra, így nem kell selejtezőt játszaniuk. Ez a jelenlegi kiírásban a 2022-es Európa-bajnokság két házigazdája, Szlovákia és Magyarország, illetve a legutóbbi Eb két döntőse, Spanyolország és Horvátország.

A magyar válogatott legközelebb pont a horvátok ellen lép pályára, a mérkőzés szombat este 18:00-kor kezdődik.