Vágólapra másolva!
Az ősszel megőjult kézilabda Európa-liga 3. fordulójának legszebb jelenete a Szita Zoltánt is a soraiban tudó Wisla Plock csapatához köthető. A lengyel válogatott kapusa, Adam Morawski úgy védte ki lábbal az ellenfél lövését, hogy az a megiramodó Michal Daszek kezébe pattant, aki belőtte a ziccerét.

A Plock végül 28-27-re nyerni tudott a Chekhovskie Medvedi otthonában, a szoros sikerből Szita Zoltán négy, A Telekom Veszprém által kölcsönadott Zoran Ilic öt góllal vette ki a részét.

Császár Gábor csapata, a Kedetten Schaffhausen 25-25-ös döntetlent ért el az északmacedón Eurofarm Pelister otthonában. A 36 éves irányító egy gólt szerzett, együttese pedig az utolsó másodpercekben, Sebastian Frimmel remek találata révén egyenlített.

A Schaffhausen a következkező játéknapon a Grundfos Tatabányát fogadja, november 24-én. A szinte egész ősszel a koronavírus-járványtól sújtott Vladan Matics csapata kedden csupán először léphetett pályára az Európa-ligában, ahol hazai pályán 28-26-os vereséget szenvedett a Trimo Trebnjétől.