Távol marad a soproni buboréktól a Galatasaray a női kosárlabda Euroligában

Fegyverneky Zsófia, sopron mez
Sopron, 2017. október 11. Fegyverneky Zsófia (b) és Ozge Kavurmacioglu, a török Galatasaray játékosa a női kosárlabda Euroliga első fordulójában, a Sopron Basket - Galatasaray mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2017. október 11-én. A magyar csapat 72-55-re győzött. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Még korábban beszámoltunk róla, hogy a Sopron Basket megkapta az első csoportkör rendezési jogát a női kosárlabda Euroliga alapszakaszában. A november 29-től december 4-ig tartó tornáról most a FIBA tájékoztatása szerint koronavírusos megbetegedések miatt kiesett a Galatasaray csapata.

A nemzetközi szövetség által megosztott információk szerint az előzetesen előírt koronavírus tesztelések során a török Galatasaray együttesénél több játékos eredménye is pozitív lett. Ezért a szövetség úgy döntött, hogy a török csapatnak távol kell maradnia a soproni tornától.

A torna, és a többi mérkőzés az eredeti tervek szerint lebonyolításra kerül. A három elmaradt találkozó pótlásáról a későbbiek folyamán döntenek majd.

A Sopron Basket programja így az alábbiak szerint módosul az Euroliga D csoportjában:

December 1., kedd, 18.00: Bourges Basket (francia)–Sopron Basket
December 3., csütörtök, 18.00: Sopron Basket–Galatasaray (török) - ELMARAD
December 4., péntek, 16.30: Basket Landes–Sopron Basket