Vágólapra másolva!
Már második szezon közbeni átigazolását volt kénytelen végrehajtani a THW Kiel férfi kézilabdacsapata. Filip Jícha együttesét példátlan sérüléshullám sújtja eddig, így a veterán Mattias Andersson után a tehetséges Oskar Sunnefeldt is a német klub kötelékébe került.

Nem csak a Kiel, de bármelyik másik csapat is megérezné három akkora sztár kiesését, mint amilyen a 2019-ben az év játékosának megválasztott Niklas Landin, az idei Európba-bajnokság gólkirálya, Sander Sagosen, valamint az osztrák balátlövő Nikola Bilyk.

A sérüléshullám igencsak keresztül húzta Filip Jícha számításait a THW Kiel szezonjával kapcsolatban Forrás: EHF CL, Facebook

Közülük Sagosen visszatérésére kell a legkevesebbet várni, aki az Erlangen elleni Bundesliga-debütálásán sérült meg, és dőlt ki négy hétre. A norvég irányító posztján Domagoj Duvnjak és Miha Zarabec képesek betölteni a kiesésével keletkező űrt.

Ugyanez nem mondható el a kapusposztról, ahol a Zágráb elleni BL-találkozó bemelegítése során megsérülő Landin hat hét kihagyásra kényszerül. Így Dario Quenstedt egyedül maradt volna a poszton, ha nem reaktiválják a 42 éves Mattias Anderssont.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Bilykre térdsérülés miatt fél év kihagyás vár, és mivel Lukas Nilsson a nyáron a Rhein-Neckar Löwenhez távozott, így a védőspecialista Pavel Horák maradt az egyetlen balátlövő. A vezetőedző Filip Jícha, valamint a sportigazgató Szilágyi Viktor első körben a portugál szupertehetség André Gomes szerződtetését tűzték ki célul. Ez végül nem jött össze, így a dániasport.hu információit megerősítve a 22 éves Oskar Sunnefeldt lett Bilyk pótlására a kiválasztott.

Az idei szezonban ismét BL-győzelemre törő Kiel egy alig 15 fős kerettel vágott neki a szezonnak. Ez hatalmas terhelést ró az összes játékos számára, akiknek így több időt kell pályán tölteniük, mint a jóval bővebb variációs lehetőségből gazdálkodható Veszprémnek, Barcelonának (20-20 fő), vagy a PSG-nek (17 fő).

A kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának rangadóit az alábbi időpontokban rendezik meg:
október 21. szerda 18:45 Telekom Veszprém - Barcelona
október 28. szerda 18:45 THW Kiel - Telekom Veszprém
november 19. csütörtök 18:45 THW Kiel - Barcelona
november 26. csütörtök 20:45 Barcelona - THW Kiel
december 2. szerda 18:45 Telekom Veszprém - THW Kiel
deember 10. csütörtök 20:45 Barcelona - Telekom Veszprém