Vágólapra másolva!
Egészen furcsa helyzeteket képes szülni a koronavírus-járvány: ki gondolta volna akár csak februárban, hogy bő fél évvel később két spanyol kézilabdacsapat, az Ademar León és a BM Sinfin maszkban lesznek kénytelenek lejátszani bajnoki mérkőzésüket.

Mióta kb. tíz éve elérte a spanyol kézilabda-bajnokságot a pénzügyi összeomlás, a Barcelona uralma miatt nagyjából senkit nem érdekel, mi zajlik az egykor szebb napokat látott Liga Asobalban.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A világjárványnak köszönhetően most sikerült elérni, hogy egy picit ismét a figyelem középpontjába terelődjön a még így is a világ egyik legerősebbjének számító bajnokság.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Kasztília és León tartományban annyira rossz a járványhelyzet, hogy szerda óta már a beltéri sportrendezvényeken is mindenkinek kivétel nélkül maszkot kell viselnie. A felvételek tanúsága szerint ez alól a rendelet alól a sportolók, így a kézilabdázók sem jelentettek kivételt.

A találkozót végül a hazai pályán szereplő Ademar León nyerte, 31-23-ra. Mivel a klub az új Kézilabda Európa-Ligában is szerepel, és a rendelet szerint a nemzetközi mérkőzéseken is kötelező a maszkviselés a játékosoknak, ezért a későbbiekben még nagyobb porondon is láthatunk majd maszkos kézilabdázókat futkározni a pályán.