Vágólapra másolva!
Vasárnap este rendezték a világ legnagyobb kézilabda-rangadóját, amelyen a THW Kiel fogadta a Flensburgot, és nem csak az eredmény lett váratlan, de olyat is láttak a csarnokban és a tévé előtt ülők, amiről talán soha nem gondolták volna, hogy megtörténhet.

A decemberi Bajnokok Ligája négyes döntőre készülő Kiel a második félidei parádéjának köszönhetően a vártnál simábban győzte le 29-21-re északnémet szomszédját, a Flensburgot (a két város 90 kilométerre található egymástól). Mindkét csapatnak számos hiányzója volt, amit így, vagy úgy próbáltak orvosolni. A hazaiak szakvezetője, Filip Jicha, például úgy, hogy a szeptemberi PPD Zagreb elleni BL-meccs után ezúttal is benevezte a klub második csapatának ausztrál edzőjét, Bevan Calvertet.

Ha pedig már a meccs hajrájában biztos vezetés mellett megkapta a lehetőséget a 34 éves, 39-szeres ausztrál válogatott (113 gólja van a nemzeti csapatban) szélső, akkor élt is vele!

Ezzel ő lett nem csak a Kiel–Flensburg csúcsrangadók, hanem a kézilabda Bundesliga történetének első ausztrál gólszerzője! És, ha már itt tartunk, akkor a másodikat is ő szerezte, és ez még az elsőnél is szebb volt: