Vágólapra másolva!
Császár Gábor csapatával, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausennel is azonos csoportba került a Grundfos Tatabánya KC a férfi kézilabda Európa-liga főtáblájának péntek délelőtti sorsolásán.

A D csoportba a magyar és a svájci együttesen kívül az északmacedón Eurofarm Peliszter, a német Rhein-Neckar Löwen, a dán GOG, és a szlovén RK Trimo Trebnje került.

A 24 csapatot négy csoportba sorsolták, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe. A játéknapok október 20., 27., november 17., 24., december 1., 8., február 9., 16., 23., és március 2. lesznek, vagyis minden mérkőzésre kedden kerül sor, 18.45 vagy 20.45 órától.

Császár Gábor, Kadetten Schaffhausen játékosa Forrás: (C)2019 profifoto.ch-Michael Kessler, all rights reserved/Profifoto.Ch - Michael Kessler

A bécsi sorsolást eredetileg csütörtökön rendezték volna, de a technikai lebonyolításért felelős egyik beszállító munkatársainál koronavírus-fertőzés gyanúja vetődött fel, ezért el kellett végezni a szükséges teszteket az érintetteken.

A magyar csapatok közül a Balatonfüred és a Gyöngyös a selejtező második fordulójában búcsúzott a második számú európai kupasorozattól. A Tatabánya dolgát jelentősen nehezíti, hogy csütörtökön kiderült, több játékosa megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapat tíz napra karanténba került, és következő három bajnoki mérkőzését elhalasztották.