Vágólapra másolva!
A női röplabda Extraligában fennállása során először szerepel majd a Szent Benedek RA. A balatonfüredi csapatnak mindössze öt évre volt szüksége ehhez a bravúrhoz.

Az NSO írta meg a sikertörténetet, amely egy iskolai tornaterem felújításával és a sportélet beköltöztetésével kezdődött Balatonfüreden. Komáromi Móric, az együttes vezetője mellett a korábbi női és férfi szövetségi kapitány, Németh Lajos dolgozott szakmai tanácsadóként a kezdetekben, kettejük munkájának eredményét dicséri a csapat által elért siker.

A történet elején a játékosok fele Budapestről érkezett és csak a meccseken találkoztak egymással a röplabdázók, mégis az első évükben az NB II 3. helyén végzett a csapat. Az évek során aztán a kezdeti 30 fiatalból álló utánpótlásbázis 300 fősre nőtt, 2019 nyarától pedig az ifjú tehetségek vezetését az egykor a Békéscsabával felnőtt bajnok Kormos Mihály vette át.

Az Extraligában a csapat már a nem a tornateremben, hanem a balatonfüredi szabadidő- és sportközpontban játszik majd, a vezetőedző azonban továbbra is Milodanovics Andrea lesz. A stabil élvonalbeli tagság mellett az együttes távlati célként már a nemzetközi szereplést tűzte ki maga elé.