Nevezzük át a Duna Arénát Benedek Tibor Arénára!

Benedek Tibor edző egész alakos fotó FOTÓ FOTÓTÉMA KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása SZEMÉLY vízilabdázó edző egész alakos fotó FOTÓ FOTÓTÉMA KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása SZEMÉLY vízilabdázó Trieszt, 2016. április 8.
Benedek Tib
Benedek Tibor szövetségi kapitány a trieszti olimpiai selejtezőn
Vágólapra másolva!
Három emblematikus sportlétesítménye van Budapestnek. Az egyik a Puskás Aréna, a másik a Papp László Budapest Sportcsarnok, a harmadik a Duna Aréna. Az első kettő az egyetemes magyar sport két kiemelkedő alakjának, bálványának a nevét viseli, a harmadik – egy folyóét. Ízlés dolga, de ha már vannak nemzetközileg is tisztelt sporthőseink, miért ne állítsunk nekik emléket így is - írja a Nemzeti Sport.

Benedek Tibor a legtöbb magyar olimpiai bajnokkal büszkélkedő sportág, a vízilabda egyik legnagyobb egyénisége, 2020. június 18. óta a legendája. Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A csütörtök esti mécsesgyújtás a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott. A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett - fogalmaz a Nemzeti Sport.

A Duna Arénát Benedek Tibor Arénává szeretnék átneveztetni Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kereszteljük át a Duna Arénát Benedek Tibor Arénára!

Az ország jeles uszodái már így is legendás sportemberek – úszók, vízilabdázók – nevét viselik. Hajós Alfréd első olimpiai bajnokunk volt. Komjádi Béla a magyar póló apostola, Gyarmati Dezső az egyetemes vízilabdázás hérosza, az ő nevét mindjárt két uszoda, a hódmezővásárhelyi és a máriaremetei örökíti meg. A berlini olimpia legendás bajnokáról, Csik Ferencről Sopronban, Széchy Tamásról Gyulán neveztek el uszodát. Egerben van Bárány István és Bitskey Aladár Uszoda is. A miskolctapolcai létesítményt Kemény Dénes Városi Sportuszodának hívják – tessék, még élő sportemberről is neveztek el arénát.

Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő - fogalmaz a sportlap.