Káosz a dán kézilabdában, érvénytelen a bajnokság lezárásról hozott döntés

Horizontal
Supporters of the Danish national team look on during the 24th Men's Handball World Championships preliminary round Group D match between Saudi Arabia and Denmark at the Lusail Sports Arena in Lusail in Doha on January 18, 2015. AFP PHOTO /  MARWAN NAAMANI (Photo by MARWAN NAAMANI / AFP)
Vágólapra másolva!
A dán szövetség profi bizottsága április 7-én döntött a bajnokságok lezárásól, most azonban a fellebbviteli bizottság megsemmisítette a döntést.

Ez pedig azt jelenti, hogy mégsem tekinthető bajnoknak sem az Aalborg a férfiaknál, sem az Esbjerg a nőknél, ahogy az európai kupaindulók, a feljutók, valamint az egy-egy kieső, előbbiektől a Nordsjaelland, utóbbiaktól az EH Aalborg, éppen ők fordultak a fellebbviteli bizottsághoz.

A négy tagú fellebbviteli bizottság szerint az előttük eljáró szervezet ott hibázott, hogy nem egyeztett az érintett klubokkal. Ugyanakkor a profi bizottság hangsúlyozza, hogy a fellebbviteli bizottság nem magát a határozatot helyezte hatályon kívül, csupán annak jogszerűségét vizsgálja.

Innentől minden érintett csapat sorsa a dán legfelső sportbíróság kezében van, ami már az utolsó jogorvsolati fórum lesz.