NHL: lemondták az idénre tervezett nemzetközi mérkőzéseket

Toronto Maple Leafs v Washington Capitals GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league hockey nhl no people
WASHINGTON, DC - OCTOBER 16: A detailed view of the NHL logo on the back of the goal netting before the game between the Washington Capitals and the Toronto Maple Leafs at Capital One Arena on October 16, 2019 in Washington, DC. Scott Taetsch/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) lemondta az idei évre tervezett nemzetközi mérkőzéseket.

A liga pénteki közleményében hangsúlyozta: továbbra is elkötelezettek a nemzetközi kapcsolataik fenntartása és bővítése mellett, ugyanakkor bíznak abban, hogy az európai rajongóik megértik a világjárvány miatt meghozott kényszerű döntésüket.

NHL: lemondták az idénre tervezett nemzetközi mérkőzéseket Forrás: AFP/2019 Getty Images/Scott Taetsch

A korábbi tervek szerint októberben a Boston Bruins és Nashville Predators Prágában ütközött volna meg egymással, míg a Colorado Avalanche és Columbus Blue Jackets kétszer is találkozott volna Helsinkiben. A Bruinsnál és Predatorsnál tervbe volt véve németországi, valami svájci edzőtábor is, amely során felkészülési mérkőzéseket vívtak volna helyi klubokkal, az Adler Mannheimmel, valamint az SC Bernnel.

Az NHL-ben egyelőre mérlegelik a március 12. óta szünetelő szezon folytatásának lehetőségét, amelynek következtében jelenleg sok a bizonytalanság a következő szezon indulásával kapcsolatosan is. Gary Bettman, az NHL első számú vezetője április végén azt mondta: a lehetőségek között szerepel a decemberi rajt is. Az alapszezon normál esetben október elején kezdődik.