Életében először érzi magát kiszolgáltatottnak Ivkovics Sztojan

magyar férfi kosárlabda-válogatott, Kecskemét, sajtótájékoztató, 2018.08.28., Stojan Ivkovic
Ivkovics Sztojan, a férfi kosárválogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
Ivkovics Sztojan a felmondási idejét tölti, mint a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, de augusztusra összetartást tervez, ugyanakkor éppen az az egyik baja, hogy a járványnak köszönhetően manapság két napra előre is nehéz tervezni.

Ivkovics a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy készül a folytatásra és arról, hogy életében először kiszolgáltatottnak érzi magát.

„Próbálok ebből a helyzetből is kivenni annyi jót, amennyit csak lehet – mondta Ivkovics Sztojan. – Először is vigyázunk magunkra, fegyelmezetten otthon vagyunk mind a négyen, szörnyű arra gondolni, hogy a betegség miatt rengetegen megbetegszenek, sokan meg is halnak. Most van idő átgondolni az életünket, és sokat lehetünk együtt, foglalkozhatunk egymással. A két gyerek a kecskeméti akadémián kosárlabdázik, és percre lebontott edzésprogramot kaptak, amit itthon maradéktalanul végre is hajtanak. Meg is lehet nézni, mert felteszik az internetre, aki akarja, utánuk csinálhatja. A két éttermünket az első nap bezártuk, annyira nem akartunk kockáztatni, hogy házhozszállítást sem vállalunk. Néhány emberrel tartjuk a kapcsolatot, de most az a legfontosabb, hogy ne betegedjünk meg, minden más csak utána jöhet."

Ivkovics Sztojan, a férfi kosárválogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ivkovics Sztojan a válogatott mellett tanácsadó szerepet vállalt Kaposvárott, ami nem lett volna baj, de január végén kiállt azzal, hogy leül a csapat kispadjára, és ebből azonnal botrány kerekedett, a szövetséggel kötött szerződése ugyanis ezt egyértelműen kizárja. Az MKOSZ a lépést zokon vette, a kapitány lemondott, az elnökség ezt elfogadta azzal, hogy ragaszkodik a féléves felmondási idő letöltéséhez.

Azóta Ivkovics Sztojan már elmondta a nyilvánosság előtt, hogy szeretne kapitány maradni, a szövetség vezetői is nyilatkozták, hogy részükről ennek nincs akadálya, tehát nagy meglepetés lenne, ha novemberben a következő selejtezőkön más ülne a válogatott kispadján.

Terve ennek ellenére van: ha akkor már lehetséges lesz, augusztusban szeretné összehívni a bő keretet, kapitányként képzeli el a jövőt, és ebben a szövetség is támogatja. Ám ennél többet tényleg nem tervez, szerinte most nincs értelme, annak is örül, hogy a keret tagjai jól vannak, és az egyik kulcsembert, Vojvoda Dávidot Csiszár Jenő milánói konzul segítségével sikerül hazahozni Olaszországból.

A teljes interjú ITT olvasható.