Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel befejezettnek nyilvánították a német első- és másodosztályú kézilabda-bajnokságokat.

A döntés értelmében a THW Kiel lett a bajnok, a Flensburg-Handewitt pedig az ezüstérmes, így ez a két csapat kapott indulási jogot a Bajnokok Ligája 2020-21-es idényére.

A kieliek 21. bajnoki címüket ünnepelhették, és 2015 után végeztek ismét az első helyen.

A THW Kiel lett a "csonka-szezon" bajnoka Németországban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Axel Heimken

Az új formátumban megrendezésre kerülő második számú európai kupasorozat,

az Európai Kézilabda Liga-indulásért a vesztett pontok alapján ítélték oda a három helyet.

A 3. és 4. helyen álló Magdeburg és Hannover csapatai a tabellán elfoglalt pozíviójuk alapján is megkapták volna a lehetőséget. Nem úgy az 5. helyen záró Füchse Berlin. A fővárosiak eggyel több vesztett pontjuk miatt végül a tabellán mögöttük lévő, ám a náluk egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Rhein-Neckar Löwen miatt nem jutottak kvótához.

A Bundesliga tabellája a bajnokság félbeszakításának időpontjában Forrás: Handball Bundesliga

A rendkívüli helyzet miatt egyetlen csapat sem esett ki a Bundesligából, viszont a másodosztályból a Coburg és a TUSEM Essen csapatai is feljutottak. Ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnoksága 20 együttes részvételével fog zajlani legközelebb.

A francia férfibajnokságban szintén ugyanezek a döntések születtek. A PSG-t hirdették bajnoknak, és senki nem esett ki az élvonalból.