Vágólapra másolva!
Nyíri Zoltán, az FTC-Rail Cargo Hungária ügyvezető alelnöke a Sport TV Kézi Vezérlés című műsorában elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a kézilabda-szakosztály játékosai 30 százalékos fizetéscsökkentésben részesültek, valamint kitért arra, hogy először lesz kitűzött cél a BL négyes döntőbe jutás a női csapat számára.

A műsorból kiderült, hogy az MKSZ még nem kereste még a Ferencvárost Elek Gábor szövetségi kapitányi megbízatásával kapcsolatban, de

a Fradinál úgy gondolják, hogy a válogatott sorsa és az olimpia elsőbbséget élvez a klub kézilabdával szemben.

Fontos, hogy minél több csapatsportágban ott legyen Magyarország az olimpián, és ennek megvalósításában partner a klub.

Nyíri elmondta, hogy

a Fradinál egységesen 30 százalékkal csökkentették a női és a férfi játékosok fizetését, és ez - a következő szezonra is érvényes

jelen állás szerint. Azonban a 2020-21-es idényben már "csak" 20 százalékkal kapnak kevesebb bért, és negyedévente felülvizsgálják majd egészen addig, míg az élet nem tér vissza a normális kerékvágásba.

Ha megkapja az európai szövetségtől a szabadkártyát a Bajnokok Ligájára Elek Gábor együttese, akkor a számos erősítésnek köszönhetően először lesz kitűzött cél a négyes döntőbe jutás.

- mondta az alelnök.

Nyíri Zoltán szerint a férfi csapat remek bajnoki eredményei a vezetőket is meglepték. Az FTC-Hungarocontrol a járvány miatt idő előtt befejezettnek nyilvánított szezonban nemzetközi kupainduló helyen állt a lefújás pillanatában. Azonban mivel 2019-ben a tabella hátsó felén végzett, így jelen állás szerint nem indulhat a második számú európai kupában.