Szuper Levente is elindul a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki székéért

Hoki Vasas, Ladányi Balázs és Szuper levente a Vasas hokicsapatának két szakmai vezetője
Ladányi Balázs és Szuper levente a Vasas hokicsapatának két szakmai vezetője
Vágólapra másolva!
Szuper Levente csütörtöki közleményében bejelentette, hogy kilenc év után távozik a Schiller-Vasas csapatától és versenybe száll a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki pozíciójáért.

A 39 éves korábbi Divízió-1-es világbajnok, a magyar válogatottal az "A" csoportban is szereplő kapus 2013-ban fejezte be aktív pályafutását.

Szuper visszavonulása után televíziós szakértőként, valamint a Schiller-Vasas HC csapatánál eltöltött kilenc év után ezúttal az MJSZ elnöki székét vette célba.

- olvasható a volt játékos közleményében.

Szuper Levente a klubhoki után az MJSZ vezetőjeként szeretné szolgálni a magyar jégkorongot Fotó: Polyák Attila - Origo

- írta Szuper a Vasas jövőjéről.

"Ezzel egyidőben egy másik fontos döntést is meghoztam, aminek a lehetősége egy ideje párhuzamosan futott a klubhokival. Felmérve és tapasztalva az utóbbi években történteket, továbbá az előttünk tornyosuló feladatokat,

úgy döntöttem, hogy sokak bátorítására elindulok a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki posztjáért

a májusi tisztújító közgyűlésen" - jelentette be döntését minden idők egyik legjobb magyar kapusa.

"A sportágnak nyolc-kilenc éve óriási lehetőségei vannak, de nem hozta ki a maximális potenciált, ami ebben az időszakban benne volt" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Szuper, aki 35 éve van a sportágban.

A korábban az észak-amerikai profiligában (NHL) a Calgary Flames kispadjáig jutó Szuper részletes, a szakmát előtérbe helyező dolgozatot állított össze arról, hogyan képzeli el a magyar jégkorong jövőjét.
Ebben például a szakmai képzéseket és továbbképzéseket, az ezekhez kapcsolódó programok előtérbe helyezését, az Erste Liga helyzetének, kommunikációjának javítását, valamint az infrastrukturális fejlesztéseket nevezte meg kulcskérdésekként.

Szuper ellenfele a szövetség jelenlegi elnöke, Such György lesz.