Vágólapra másolva!
2008. április 19-én a magyar jégkorong-válogatott 4-2-re legyőzte Ukrajnát, és megnyerte a Divízió 1-es világbajnokságot. Ez a siker azt jelentette, hogy története során először szerepelhetett a legjobbak között egy évvel később a nemzeti csapat.

- annak ellenére, hogy már 12 éve volt, a mai napig felejthetetlen marad a Sport Tv két kommentátorának, Máté Pálnak és Spiller Istvánnak a szavai a magyar-ukrán mérkőzés utolsó percéből.

A két kommentátornak megvolt az oka az örömre. Vas Márton félig-meddig üres kapus góljával 4-2-re módosult az eredmény az ukránok elleni mindent eldöntő mérkőzés hajrájában Szapporóban. Ez volt az a gól, amivel biztossá vált, hogy Magyarország története során először feljut a világ 16 legjobb válogatottja közé.

Felemelő pillanatok voltak, amiket az ifjabb Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Ladányi Balázs és Szuper Levente nevével fémjelzett csapat, a kanadai Pat Cortina irányításával bemutatott.

Érdekesség, hogy 2008 után hét évvel, Krakkóban is egy hasonló góllal zárta le a komolyabb kérdéseket Szirányi Bence, mielőtt másodszor is sikerült kivívni az "A" csoportos szereplést.