Nehezen elképzelhető, hogy folytatódhat a kosárlabda-bajnokság

kosárlabda, szolnoki olaj, falco
Szombathely, 2018. június 18. A szombathelyi Perl Zoltán (j) és Perry Kendrick, a Szolnok játékosa a férfi kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzéseként játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj mérkőzésen a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2018. június 18-án. A Szolnoki Olaj 83-81-re győzött, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és megszerezte fennállása nyolcadik aranyérmét. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Skype-on tart elnökségi ülést kedden a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A videókonferenciás beszélgetés témája az lesz, hogy mi legyen a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt kosárlabda-bajnokságok sorsa.

A BB1 kosárlabda-szakportál az MKOSZ egyik elnökségi tagját, Sitku Ernőt kérdezte.
"Nagyon szomorú vagyok a helyzet miatt.

Kedden lesz elnökségi ülés. Evileg a terv az lett volna, hogy az A-csoportos csapatoknak a vezetői is ott legyenek, a női és a férfi szakágból egyaránt. Ez azért több, mint ötven embert jelent egy tárgyalóteremben, nem gondolom, hogy biztonságos lett volna. Természetesen annak örülnék, ha lehetne folytatni a bajnokságot, de ha olvassuk azokat a tanulmányokat, hogy egy ilyen vírus terjedése hogyan zajlik általában, illetve annak milyen következményei vannak, akkor sajnos ez nem azt mutatja előre, hogy két, vagy három hét múlva újra lehetne kezdeni a pontvadászatot. Ezt mindenképpen figyelembe kell majd vennünk, amikor döntést hozunk.

Láthatjuk a híreket, amelyek megjelennek, komolyan kell venni és be kell tartani azt, amit a kormányunk előír és mindenkinek a segítségét kell kéri ebben.

A folytatás azért is nehezen képzelhető el, mert a magyar férfi és női csapatokban játszó légiósok legnagyobb része már elhagyta Magyarországot.

Jelen pillanatban a nőknél a Sopron, a férfiaknál a Falco a listavezető. Azt nem lehet tudni, hogy az MKOSZ hogyan dönt a bajnokok, a kiesők, az érmesek kérdésében.